Audi’nin elektrikli SUV’si dört hafta gecikmeli çıkacak

Ototeknikveri     22 Ekim 2018 10:13

Audi’nin ilk elektrikli SUV’si bayilere planlanandan dört hafta daha geç ulaşacak. Otomobilin çıkış tarihi bir yazılım geliştirme sorunu nedeniyle ertelendi.

Audi’nin elektrikli SUV’si dört hafta gecikmeli çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

E-tron SUV’nin geliştirme sürecinde değiştirilen bir yazılımın yeniden onay alması gerektiği için gecikmeli çıkacağı açıklandı. Audi geçen ay San Francisco’da E-tron’un tanıtımı için bir etkinlik düzenlemişti. Firma lüks elektrikli otomobilleriyle Tesla’dan piyasa payı kapmayı hedefliyor.

 

E-tron’da yaşanan gecikme ilk önce Alman Bild am Sonntag gazetesinde haber oldu. Gazete yeni modelin teslimatlarındaki gecikmenin ayları bulabileceğini yazdı. Habere göre Audi ayrıca elektrikli otomobil pili tedarikçisi LG Chem ile fiyat pazarlığında da tıkanma noktasına geldi. LG Chem yoğun talep nedeniyle fiyatını %10 artırmak istiyor. Firma, Audi’nin yanı sıra tüm Volkswagen Grubu ve Daimler markasına da pil tedarik ediyor.

 

LG Chem yetkilileri haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı ve bunun müşterileriyle firma arasında özel bir mesele olduğunu belirtti. Audi de yine LG Chem le yapılan fiyat pazarlığı üzerine yorum yapmayı reddetti.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo