Kanada federal hükümeti Fiat Chrysler’in 1.1 milyar dolar borcunu sildi

Ototeknikveri     23 Ekim 2018 11:32

Kanada hükümeti 2009 ekonomik krizi sırasında Chrysler’e verdiği 1.1 milyar dolar krediyi geri istemeyecek.

Kanada federal hükümeti Fiat Chrysler’in 1.1 milyar dolar borcunu sildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CBC’ye göre, söz konusu borcun silindiği Cuma günü parlementodaki görüşmeler sırasında ortaya çıktı. Borcun neden silindiğine ilişkin bir açıklama yapılmazken, ilk etapta kredinin hangi firmaya verildiği de açıklanmadı ancak daha sonra bunun Chrysler LLC olduğu anlaşıldı. 30 Mart 2009 tarihinde Kanada federal hükümetinin firmaya 1.1 milyar dolar verdiği belirtildi.

 

Mali olarak yeniden toparlanmak için tüm çarelerini tüketen firmanın söz konusu tarihte Kanada tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı. 2009 yılında firma iflas eden Chrysler LLC (ya da eski Chrysler) ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA ya da yeni Chrysler) olarak ikiye bölünmüştü. FCA 2017 yılında 4.3 milyar dolar net kar açıkladı.

 

Chrysler LLC’nin geri ödemediği 1.1 milyar dolarlık kredi borcu aradan geçen dokuz yılda faizleriyle birlikte daha da büyüdü ve neredeyse iki katına çıktı. Kredinin verildiği dönemde Kanada’da Stephen Harper’ın başkanlık ettiği Muhafazakar Parti hükümeti bulunuyordu.

 

Kanada hükümeti ve Ontario eyaleti 2009 yılında bu kez “yeni Chrysler”e yani FCA’ya bir kredi daha verdi ancak bu 2011 yılında firma tarafından geri ödendi.

 

 

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo