Volkswagen Çin’de elektrikli otomobil fabrikası açıyor

Ototeknikveri     23 Ekim 2018 11:32

Volkswagen Grubu, Şanghay’da ortağı SAIC Motor ile birlikte Çin için elektrikli otomobil üretimi yapacak bir fabrika planlıyor.

Volkswagen Çin’de elektrikli otomobil fabrikası açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fabrikanın ilk elektrikli otomobili Volkswagen logolu bir SUV olacak. 2020’de piyasaya çıkacak bu crossover modelin adı henüz açıklanmadı ancak Crozz konseptini temel alması bekleniyor. Konsept 2017’de Şanghay’da tanıtılmıştı.

 

2.5 milyar dolar (14 milyar TL) yatırımla açılacak fabrika Volkswagen’in MEB mimarisini kullanan başka elektrikli otomobiller de üretecek. Fabrikada tam kapasite çalışıldığında yılda 300.000 otomobil üretilebilecek. Ayrıca Volkswagen, Audi ve Skoda için elektrikli otomobil pil sistemleri de burada üretilecek.

 

Yeni fabrika Volkswagen’in MEB platformunu kullanan elektrikli otomobiller için ikinci üretim sistemi olacak.

 

Çin hükümeti 2019’dan itibaren otomobil üreticilerini elektrikli otomobil üretimini artırmaya teşvik eden bir karbon kredisi programı başlatacak. Bu düzenlemeye uyum sağlamak için Volkswagen geçen yıl Jianghuai Automobile ile ortaklık kurarak, SAIC ve FAW’ın da iş birliği ile MEB tabanlı elektrikli otomobillerin üretimi için hazırlıklara başladı.

 

Yeni ortak girişim JAC VW şimdiden Çin’in Hefei kentinde yıllık 100.000 adet kapasiteyle üretime başladı. JAC VW tarafından üretilecek otomobiller Sol markası altında pazarlanacak. İlk model Sol E20X bu yıl Çin’de piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo