Dyson ilk elektrikli otomobilini Singapur’da üretecek

Ototeknikveri     24 Ekim 2018 03:15

Dyson ilk elektrikli modelini Singapur’da üreteceğini açıkladı. Firma burada 2020’de tamamlanacak yeni bir fabrika inşa ediyor. Fabrikanın tamamlanmasından bir yıl sonra ise otomobilin üretimi başlayacak.

Dyson ilk elektrikli otomobilini Singapur’da üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiliz firma en çok elektrikli süpürgeleri ile tanınıyor ve şimdiden otomobiller için İngiltere’deki Hullavington eski hava üssünde bir test merkezi açtı. Yeni üretim tesisi firmanın 3.2 milyar dolarlık (18 milyar TL) elektrikli otomobil yatırımının bir parçası.

 

Dyson’ın Singapur’da yeni bir fabrika inşa etme kararı sürpriz olmadı. Firma zaten Singapur’da süpürge ve saç kurutma makinelerinin motorlarını ürettiği ve 1100 çalışanın istihdam edildiği bir tesise sahip.

 

Dyson CEO’su Jim Rowan Singapur’un büyük piyasalara, yetenekli iş gücüne ve kapsamlı bir tedarik zincirine kolay erişim sağladığını da vurguladı.

 

Firmanın uzun vadeli planı üç otomobilin yer alacağı bir seri hazırlamak, bunların arasında lüks bir model ve bir SUV de bulunacak. Elektrikli otomobil projesi için şimdiden 400 kişi çalışıyor. İngiltere’deki tesis için 300 kişi daha istihdam edilecek.

 

Dyson elektrikli modellerinde katı hal pili kullanmak istiyor. Bu teknoloji daha hızlı şarj ve daha fazla kapasite sunuyor. Toyota, BMW ve Porsche de modellerinde katı hal piline yer vermeyi planlıyor.

 

Dyson’ın ilk elektrikli otomobili Nissan Leaf gibi kitlesel piyasaya hitap eden bir otomobil değil de lüks bir model olacak. Firma şimdiye kadar teknik detayları gizlemeyi başardı. Otomobilin yeni ve özgün bir mimari kullanacağı, firmanın kendi bünyesinde geliştirdiği elektrikli motorlarla geleceği düşünülüyor.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo