Yeni 2018 Mazda6 Euro NCAP testlerini 5 yıldızla geçti

Ototeknikveri     24 Ekim 2018 06:34

Yeni 2018 Mazda6 son testlerde Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. Otomobil, yeni 2018 Euro NCAP kriterlerine göre yapılan testlerde bu notu alabilen ilk Mazda modeli oldu.

Yeni 2018 Mazda6 Euro NCAP testlerini 5 yıldızla geçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mazda6’nın başarısının sırrı, darbeyi emen ve hafif SKYACTIV kaporta mimarisi, ayrıca daha da genişletilen i-ACTIVSENSE güvenlik teknolojileri oldu. Güvenlik teknolojileri sürücülerin potansiyel riskleri tespit etmesine ve tehlikelerden ya da yaralanmalardan kaçınmasına yardımcı oluyor. Yayalar da böylece daha iyi korunmuş oluyor.

 

Testlerde Yetişkin Yolcu, Çocuk Yolcu, Yaya Güvenliği ve Güvenlik Asistanı gibi dört kategori bulunuyor. Yeni Mazda6 dört kategorinin üçünde 2013’te testlere giren selefinin başarısını geride bıraktı.

 

Yeni Mazda6 Yetişkin Yolcu kategorisinde %95 başarı gösterdi. Çocuk Yolcu kategorisinde ise önceki nesile göre %14 artışla yeni model %91 başarı gösterdi. Ön ve yan darbe korumasında otomobil maksimum puan aldı. Yaya Koruma kategorisinde Mazda6 önceki nesilde olduğu gibi %66 başarı gösterdi. Güvenlik Asistanı kategorisinde ise yeni modelin başarısı %73 oldu.

 

Mazda Seyir Kontrolü (MRCC), Adaptif LED Farlar (ALH), Akıllı Hız Asistanı (ISA), 360° görünüm monitörü gibi özellikler otomobilin güvenliğni daha da artırıyor. Aktif kaput tasarımıyla yaya koruması da iyileştirilmiş.

 

Üstün sürüş dinamikleri de yeni Mazda6’nın beş yıldızlı Euro NCAP başarısına katkı sağlayan özelliklerden birisi.

 

 

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo