2019 Audi R8 sportif stil ve daha güçlü V10 motorlarla çıktı

Ototeknikveri     24 Ekim 2018 10:59

Audi 2019 R8 Coupe ve Spyder modellerini tanıttı.

2019 Audi R8 sportif stil ve daha güçlü V10 motorlarla çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da gelecek yıl çıkacak güncellenen modeller daha agresif bir tasarıma sahip. Geniş tek çerçeveli ön panjur ve kaput üzerindeki üç çentik bu agresif tasarıma katkı sağlıyor. Ayrıca yeni bir ön splitter ve daha agresif hava girişleri dikkat çekiyor.

 

Genel olarak otomobildeki stil değişiklikleri sınırlı ancak Audi modelin yeni üç parçalı motor kapağına da sahip olduğunu belirtiyor. Otomobil üç dış cephe paketiyle sunulacak, bunlar ön splitter, yan kısımlar ve difüzörde farklı stillere sahip olacak. Güncellenen modelde bunların yanı sıra iki yeni renk seçeneği de bulunuyor; Kemora Grey ve Ascari Blue. Opsiyonel parlak siyah logolar da otomobile eklenebiliyor.

 

İç mekanda değişiklikler yeni renk seçeneklerinden ibaret. Bunlar pastel gri zemin – kaya grisi dikişler, palomino kahverengi zemin – çelik gri dikişler, siyah zemin – ütopya mavisi dikişler şeklinde kombinasyonlardan oluşuyor. En üst donanım seviyesnde R8 performans tasarım paketi de sunulacak. Bu paket deri ve Alcantara döşeme, ayrıca karbon fiber yüzeyler ve Mercato mavi detaylarla gelecek.

 

R8 V10 artık (eskisinden 29 bg daha fazla) 562 beygir gücüyle (419 kW / 570 PS) ve 550 Nm tork ile geliyor. Ekstra güç çıkışı sayesinde otomobil 3.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 324 km/s.

 

R8 V10’daki 5.2 litre motor da öncekinden daha güçlü ve artık 611 beygir gücüyle (456 kW / 620 PS) geliyor. Tork değeriyse 580 Nm. Bu donanımla otomobil 3.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor ve azami hızı 331 km/s.

 

2019 R8 revize edilen süspansiyonu sayesinde daha fazla stabilite ve hassasiyet sağlıyor. Ayrıca standart hidrolik direksiyon sistemi ve opsiyonel dinamik direksiyon sistemi daha iyi geri bildirim ve yanıt sağlayacak şekilde geliştirilmiş.

 

Elektronik Stabilizasyon Kontrolü sistemiyle de fren performansı iyileştirilmiş. En üst donanım seviyesinde 100 – 0 km/s fren mesafesi 1.5 metre, 200 – 0 km/s fren mesafesi 5 metre kısalmış.

 

20 inç ultra hafif tekerlekler ve yeni yazlık ve spor lastikler, karbon seramik fren diskleri, ayrıca karbon fiberle güçlendirilmiş polimer / alüminyum ön stabilizör de otomobilin dikkat çeken opsiyonel özellikleri arasında.

 

 

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo