Ford Washington D.C.’de otonom araçlarını test ediyor

Ototeknikveri     24 Ekim 2018 11:20

Ford, Washington D.C’de otonom araçlarını test etmeye başlayan ilk firma oldu.

Ford Washington D.C.’de otonom araçlarını test ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Amerikan otomobil üreticisi ABD’nin başkenti Washington D.C’de yerel yetkililerle iş birliği içinde sekiz mahallede otonom prototiplerini test ediyor.

 

Ford’un test programı henüz erken aşamalarda ve firmanın ortağı Argo AI’nin liderliğinde yürütülüyor. Otonom arabalardan oluşan filo gelecek yıl büyüyerek tüm şehre yayılacak.

 

Geliştirme sürecini hızlandırmak için Ford bu yılın başlarında bir iş gücü eğitim merkezi açtı ve çalışanlarını trafiğe açık yollarda ya da kapalı pistlerde test araçlarını kontrol etmek ve izlemek için hazırladı. Firma ayrıca kentteki yerel halktan insanları da gelecekte otonom arabalar alanında çalışacak otomobil teknisyenleri olmaları için yetiştiriyor.

 

Ford’dan yapılan açıklamada “Belediye Başkanı Bowser ile çalıştığımız için çok şanslıyız. Başkan ve ekibi başından beri yeni mobilite inisiyatiflerini çok güçlü biçimde destekliyorlar. Washington D.C. Bloomberg Aspen İnisiyatifi’ne üye ve otonom araçların test edilmeye başlandığı ilk şehirlerden birisi. Şehir bu teknolojilerin geliştirildiği bir cazibe merkezi olmakta kararlı.” denildi.

 

Ford ayrıca Detroit, Pittsburgh ve Miami’de de testler yapmak için izin aldı.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo