Ford yeni Focus’un akıllı aydınlatma teknolojisini detaylandırdı

Ototeknikveri     25 Ekim 2018 10:06

Gece sürüşünü daha konforlu ve güvenli yapmak için, Ford yol işaretlerini ve şeritleri kullanarak farları ayarlayan ve öndeki yolu daha iyi aydınlatan bir teknoloji geliştirdi.

Ford yeni Focus’un akıllı aydınlatma teknolojisini detaylandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Focus’un farları bir kavşağa yaklaşırken ışıklarını genişletebiliyor, böylece sürücü yayaları ve bisikletlileri daha iyi görebiliyor.

 

Her zaman yolun en güncel halini gösteremeyen GPS haritalandırmaya bağlı kalmak yerine, Ford’un sistemi yoldaki işaretlere ve diğer somut şeylere göre hareket ediyor. Adaptif Ön Aydınlatma Sistemi şerit işaretlerini takip ediyor ve farları, daha sürücü tekerleği döndürmeden, yolun kavisine göre yönlendiriyor.

 

Ford’un Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere’de yaptığı bir araştırmaya göre, sürücülerin %81’i karanlıkta otomobil sürmekten korkuyor.

Sürücüler buna sebep olarak bir yayayı ya da bisikletliyi görememe ihtimallerini, engelleri karanlıkta daha geç fark etmelerini ya da önlerindeki yolun ne yöne doğru ilerlediğini görememelerini gösteriyor.

 

Uzmanlar da geceleri ölümcül trafik kazalarının gündüze kıyasla daha sık olduğunu belirtiyorlar.

Ford aydınlatma teknolojileriyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Firma yeni bir spot ışık teknolojisi geliştiriyor. Bu sistem kızılötesi kamera kullanarak yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları 120 metre mesafeye kadar tespit edebiliyor.

 

Son Güncelleme : 25 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo