Volkswagen’in en küçük ve en ucuz SUV’si yeni 2019 T-Cross çıktı

Ototeknikveri     25 Ekim 2018 11:24

Volkswagen yeni T-Cross SUV’nin örtüsünü kaldırdı. Modelin lansmanı Amsterdam, Şanghay ve Sao Paulo’da eş zamanlı olarak yapıldı. T-Cross, Polo ile aynı platformu kullanıyor ve dört çekişli sürüş sistemi bulunmuyor.

Volkswagen’in en küçük ve en ucuz SUV’si yeni 2019 T-Cross çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarım bakımından model için Volkswagen’in diğer SUV’lerinin bir kombinasyonu denebilir. Otomobil küçük bir Touareg gibi görünüyor ve bu modelle benzer bir ön panjura ve farlara sahip. Yan kısım güçlü karakter çizgisiyle Tiguan’ı andırırken, arka kısım ise otomobilin en özgün bölümü denilebilir.

 

Arka lambalar Volskwagen’in diğer hiç bir modeline benzemiyor ve T-Cross’u olduğundan daha geniş gösteren bir ışık şeridiyle birbirine bağlanmış.

 

MQB platformu Volkswagen’in sürülen ön aksı oldukça ileride konumlandırmasına imkan vermiş. Sonuç olarak, T-Cross oldukça geniş bir aks mesafesine sahip. Küçük SUV 4.11 metre uzunluğunda ve 2.56 metre aks mesafesine sahip.

 

Otomobil oldukça geniş ve ferah bir iç mekana sahip ve beş kişi kapasiteli. Arka koltuk ihtiyaca göre 140 mm kaydırılarak bacak mesafesi ya da bagaj kapasitesi artırılabiliyor.

 

Bagaj kapasitesi 385 – 455 litre arasında değişiyor. Bu da yetmezse arka koltuk katlanarak kapasite 1281 litreye kadar çıkartılabiliyor.

 

Konsol Volkswagen Polo’dan oldukça farklı, direksiyon simidi de yine tamamen yeni. Bunun yanı sıra bazı yeni döşeme ve renk seçenekleri sunuluyor.

 

T-Cross ayrıca Volkswagen’in en yeni multimedya sistemlerini sunuyor. Otomobil kablosuz telefon şarj özelliği ve dört USB portuyla geliyor.

 

Motor serisini teaser kampanyası esnasında öğrenmiştik. T-Cross dört turboşarjlı motorla geliyor, bunların üçü benzinli, biriyse dizel. İki farklı 1.0 litre TSI üç silindirli motor 95 PS (94 bg) ve 115 PS (113 bg) güç çıkışıyla geliyor.

 

En üst donanım seviyesi 1.5 litre TSI dört silindirli motor 150 PS (148 bg) gücünde, 1.6 litre TDI dizel motor ise 95 PS (94 bg) güç çıkışıyla geliyor. Bütün motorlar en yeni Euro 6d-TEMP emisyon standartlarıyla uyumlu.

 

Küçük bir otomobil için şaşırtıcı şekilde, T-Cross çok sayıda standart sürüş yardım sistemiyle geliyor. Bunlar arasında Ön Bölge Asistanı ve Yaya Monitörü, Şehir Acil Durum Freni, Şerit Asistanı, Yokuş Kalkış Asistanı, Proaktif Yolcu Koruma Sistemi, Kör Nokta Tespiti ve Arka Trafik Uyarısı bulunuyor.

 

Opsiyonel olarak otomobile sürücü uyarı sistemi, otomatik adaptif seyir kontrolü ve park asistanı da eklenebiliyor.

 

Yeni VW T-Cross’un üretimi İspanya, Güney Amerika ve Çin’de bu yıl içinde başlayacak. Otomobil 2019’da satışa çıkacak.

 

Son Güncelleme : 26 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo