Toyota MR2’yi hibrit ya da elektrikli roadster olarak yeniden canlandırabilir

Ototeknikveri     29 Ekim 2018 02:09

11 yıldan uzun süre önce Toyota MR2’yi durdurmuştu. Ortadan motorlu, arkadan çekişli roadster ABD, Avrupa ve Japonya’da satılıyordu.

Toyota MR2’yi hibrit ya da elektrikli roadster olarak yeniden canlandırabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

O dönemde firmanın üç spor modeli bulunuyordu. Bunlardan ikisi Supra ve Celica’ydı. Toyota bugünlerde MR2’yi yeniden canlandırmayı planlıyor. Firmanın satış ve pazarlamadan sorumlu Avrupa yöneticisi Matt Harrison yeni bir kompakt roadster modelin değerlendirildiğini, eğer yeşil ışık yakılırsa modelin 2025’te gelebileceğini söyledi.

 

Yeni bir MR2’nin finansal bakımdan mantıklı olup olmayacağına karar vermek için firma bir yaklaşım belirleyecek. MR2 şu an tartışma sürecinde olduğu için, Harrison’a göre Toyota başka bir firmayla platformun paylaşılacağı ortak girişim kurabilir. 86 için firma Subaru ile işbirliği yapmış, bu işbirliğinden BRZ de çıkmıştı. Supra için ise BMW ile işbirliği yapılmış, yeni Z4 birlikte geliştirilmişti.

Toyota MR2 geri gelirse firmanın DNA’sını korumasını istiyor. Bu yüzden modelin güç aktarım mekanizmasının mühendisliğinin firmanın kendi bünyesinde yapılması bekleniyor. Modelin benzinli, benzinli – hibrit ve motorun koltukların arkasında, pilin ise zeminin altında bulunduğu bir elektrikli versiyonla çıkabileceği düşünülüyor.

 

Son Güncelleme : 29 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo