Volkswagen MEB platformunu Ford’un elektrikli otomobilleriyle paylaşmaya açık

Ototeknikveri     31 Ekim 2018 11:26

Ford’un elektrikli otomobil serisi çok kısıtlı. Yakında Volkswagen’le yapılacak iş birliği bunu değiştirebilir.

Volkswagen MEB platformunu Ford’un elektrikli otomobilleriyle paylaşmaya açık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Focus Electric sadece 122 km menziliyle rakipleri arasında çekici bir alternatif oluşturamamıştı. Ford daha sonra modele daha iyi bir pil paketi ekleyerek bunu 185 km’ye çıkarttı.

 

Ford’un Mustang’ten ilham alan elektrikli otomobili Focus’un sorunlarını çözmeyi vadediyor ancak firma henüz crossover’la ilgili fazla bilgi vermedi. Modelin Mach 1 adını alacağı söyleniyor. Otomobil 2020’de çıkacak ve 483 km menzile sahip olacak.

 

Yeni model firmanın üzerinde çalıştığı 16 yeni elektrikli otomobilden birisi. Otomobillerin tamamının 2022 yılına kadar çıkması bekleniyor. Ford elektrikli otomobillere yatırım yapmaya oldukça hevesli görünüyor. Volkswagen’in mali işler yöneticisi Frank Witter, Ford ile yaptıkları ortaklık görüşmelerinin firmanın elektrikli otomobillere özel MEB platformuna erişimiyle sonlanabileceği sinyalini verdi.

Witter “Volkswagen Grubu dışındaki markalara erişim hakkı vermemiz teoretik olarak gayet mümkün ancak bu konuda henüz kesin karar vermedik.” dedi. Bu da Ford’un MEB’i kullanması için kapıyı aralık bırakan bir açıklama.

 

Ford’un kendi elektrikli otomobil programı şu an oldukça ilerlemiş durumda. Firmanın MEB platformuyla ilgilenip ilgilenmediği de şu anda kesin olarak bilinmiyor. MEB’i kullanmak Ford’un elektrikli otomobilleri için hızlı ve uygun maliyetli bir alternatif sağlayabilir.

 

Son Güncelleme : 01 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo