Beklenen ÖTV ve KDV düzenlemesi geldi

Ototeknikveri     01 Kasım 2018 11:37

Otomobil ve ticari araçlara yönelik ÖTV indirimleri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Düzenlemeyle birlikte otomobil fiyatlarında %18’e varan indirimler olacak.

Beklenen ÖTV ve KDV düzenlemesi geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomotiv sektöründe olumlu karşılanan yeni düzenlemeye göre; 1600cc altı motorlu araçlarda ÖTV uygulamasında 15 puanlık indirim olacak. Aynı şekilde ticari araçlardaki KDV %18'den %1'e indirilecek. Bu arada ÖTV indirimi, 1600cc klasmanının en tepesinde yer alan ve ÖTV'si %60 olan araçlar için geçerli olmayacak.

 

Sonuç olarak 2019 yılının başına kadar geçerli olacak yeni ÖTV oranları, 1600cc altı motor hacimli otomobiller için %30, %35 ve %60 oldu.

 

Bu indirimle birlikte otomobil fiyatlarında yaklaşık %18'lik bir indirim söz konusu olacak. Ancak markaların aldıkları döviz kuru ve diğer etkenlerden dolayı bu oran değişiklik gösterebilir. Bu nedenle indirimin fiyatlara nasıl yansıyacağını önümüzdeki süreçte markaların yeni fiyat listelerinde göreceğiz.

 

Ticari araçlarda KDV %18'den %1'e indirildi.

 

Şu an 24 Eylül 2018'de Resmi Gazete'de yayınlanan otomotiv sektöründeki özel tüketim vergisi (ÖTV) matrah limitlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararına göre, matrahı 70 bin TL’yi aşmayan araçlar için ÖTV %45, 70 bin lirayı aşıp 120 bin lirayı aşmayanların %50, matrahı 120 bin TL’yi aşan 1.6 litre ve altı araçlarda ise ÖTV %60 olacak şekilde ödeniyor.

 

Bu gelişme sektör tarafından çok olumlu karşılanırken, markaların Türkiye’deki yöneticileri önümüzdeki aylar için beklentilerinin yükseldiğini belirten ve hükümete teşekkür eden açıklamalar yaptı.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo