BMW yeni 8-Serisi Cabrio’nun örtüsünü kaldırdı

Ototeknikveri     02 Kasım 2018 01:37

Bu hafta internete sızan fotoğraflardan sonra, BMW sonunda yeni 8-Serisi Cabrio’yu tanıttı.

BMW yeni 8-Serisi Cabrio’nun örtüsünü kaldırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’de Mart ayında satışa çıkacak M850i xDrive Cabrio, 8-Seris Coupe’nin ayak izlerini takip ediyor. Otomobilde 48 km/s hıza kadar 15 saniyede yükseltilip alçaltılabilen, açılabilir kumaş tavan bulunuyor. Açılabilir tavan yeni modeldeki tek farklılık değil. Otomobil özgün bir arka kısma ve 1 saniyeden kısa sürede iki yüksek dayanımlı alüminyum denge çubuklarını devreye alabilen otomatik savrulma koruma sistemine sahip.

 

Tasarımın geri kalanı büyük ölçüde M850i xDrive Coupe’yi yansıtıyor. Sürücüler agresif bir ön fasya, geniş bir ön panjur ve lazer teknolojili adaptif LED farlar ile karşılaşacak. Cabrio aynı zamanda yamuk egzoz çıkışları, LED arka lambalar ve 20 inç M hafif alaşım tekerleklere sahip.

 

Sportif bir görünüm arayan müşteriler opsiyonel M Karbon Dış Cephe Paketi’ni sipariş edebilecek. Paket yeni ayna kapakları, arka difüzör ve hava girişi çubuklarında karbon fiber malzemeyle geliyor.

 

Kabin de yine coupe modeli yansıtıyor ancak açık tavan için yeni kontroller ve opsiyonel boyun ısıtıcılar var. Ön koltukların baş koyma yerlerine entegre edilen hava girişlerinden otomobilin hızına göre ayarlanabilen miktarda sıcak hava üfleniyor.

 

Cabrio modele özgü bir diğer özellik de standart rüzgar saptırıcı. Sistem ön koltukların arkasında konumlandırılabiliyor ya da bagajda tutulabiliyor.

 

İç mekandaki diğer özellikler arasında M Sport direksiyon simidi, ısıtmalı spor koltuklar ve aydınlatmalı kapı eşiği plakaları da sayılabilir. Model ayrıca standart Merino Individual deri döşeme, ambiyans aydınlatma sistemi ve 12 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemine sahip. Head-up display, 12.3 inç dijital kontrol paneli ve 10.25 inç ekranlı multimedya sistemi diğer özellikleri tamamlıyor.

 

Bunlarla birlikte ısıtmalı / havalandırmalı ön koltuklar, cam detaylar ve Bowers & Wilkins diamond surround ses sistemi gibi farklı opsiyonlar da sunulacak.

 

Otomobil gücünü 530 PS (390 kW) güç çıkışı ve 748 Nm torka sahip 4.4 litre TwinPower Turbo V8 motordan alıyor. Motor sekiz vitesli otomatik şanzıman ve standart dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Bu donanımla cabrio 3.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s.

 

M850i, M8 Cabrio’nun altında konumlanacak şekilde tasarlandığı için, otomobil bir dizi performans özellikleriyle donatılmış. Bunlar arasında Adaptif M süspansiyon ve kıvraklığı artırmak için arka tekerleklerin 2.5 dereceye kadar içeri dönmesini sağlayan Integral Active Steering sistemi de bulunuyor. Opsiyonel aktif yuvarlanma önleyici sistem ve mavi kaliperli standart M Sport fren sistemi listeyi tamamlıyor.

 

Modern otomobillerin bir çoğunda olduğu gibi, 8-Serisi Cabrio bir dizi sürüş yardım sistemine sahip. Standart özellikler arasında park mesafe kontrolü, çarpışma ve yaya uyarı sistemleri ve şehir içi fren fonksiyonu yer alıyor.

 

Opsiyon sürüş yardım sistemleri paketinde ise Aktif Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk özelliği, Şerit Koruma Asistanı, Aktif Yan Çarpışma Koruması, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Aktif Kör Nokta Tespiti ve Arkadan Geçen Trafik Uyarısı yer alıyor.

 

M850i xDrive Cabrio bahar aylarında bayilere ulaşacak. Modelin başlangıç fiyatı 121.400 dolar (664.446 TL) olacak.

Son Güncelleme : 02 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo