Yeni otomobiliniz trafik ışıklarıyla iletişim kurabilecek

Ototeknikveri     04 Kasım 2018 07:02

Dünyanın bazı büyük otomobil üreticilerinin geliştirdiği yeni teknolojiler sayesinde, gelecekte sürücüler trafik ışıklarında vakit harcamayacak.

Yeni otomobiliniz trafik ışıklarıyla iletişim kurabilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, Honda, Ford ve BMW otomobillerin trafik ışıklarıyla sorunsuz şekilde iletişim kurmasını sağlayacak, emisyonları ve trafik sıkışıklığını azaltacak teknolojiler üzerinde çalışıyor.

 

Volkswagen, Siemens ile birlikte çalışarak bu teknolojiyi gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Geliştirilen sistem WiFi ve bir dizi sensör kullanarak GPS’ten daha doğru konum verisi üretiyor. Bu sistem sürücülerin gereksiz dur – kalk yapmasını önleyecek, emisyonları ve trafik yoğunluğunu azaltacak.

 

Teknolojiyi geliştirmek için iki firma Wolfsburg’ta proje için seçilen özel bir yolda çalışıyor. Sistem sürücüye ya da sürücüsüz otomobile yeşil ışığın ne zaman yanacağını haber verecek.

BMW’nin sistemi “yeşil ışığa 5 – 4 – 3 – 2 – 1 saniye” şeklinde bir geri sayım yaparken, Mercedes’in sistemi “saatte 32 – 52 km arasında hızda sürerseniz yeşil ışığa denk geleceksiniz” şeklinde bildirim veriyor. Volkswagen ve Siemens’in teknolojisi yayaları ve bisikletlileri tespit eden sensörler de kullanıyor.

 

Alman otomobil üreticisi yeni teknolojiye 2019’dan itibaren otomobillerinde yer verecek.

 

Honda’nın teknolojisi kavşağın her bir köşesine yerleştirilen dört kamera ile ön izlenebiliyor. Bu kameralardan alınan bilgiler bağlantılı otomobil teknolojilerine sahip taşıtlara gönderiliyor.

 

Ford ise taşıtların bir kavşağa doğru sürerken taşıtların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir taşıttan – taşıta teknolojisi geliştiriyor.

Son Güncelleme : 04 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo