Cupra Terramar adında yeni coupe SUV planlıyor

Ototeknikveri     04 Kasım 2018 07:51

Seat’ın yüksek binişli otomobillere olan ilgisi 2016’da Ateca ile başladı. Kompakt SUV’yi daha sonra Arona ve Tarraco takip etti.

Cupra Terramar adında yeni coupe SUV planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol otomobil markasının planları bunlarla sınırlı kalmayacak. Firma şimdi yeni bir coupe SUV planlıyor. Bu modelin üretim versiyonunun Terramar adını alması bekleniyor.

 

Autodromo de Sitges – Terramar, aslında Barselona yakınlarında 1920’lerde inşa edilen eski bir yarış pistinin adı. Aynı zamanda Seat geçtiğimiz aylarda Cupra markasının lansmanını burada yaptı. Dolayısıyla Terramar, isimlerini İspanyol coğrafyasından seçen Seat’ın isimlendirme politikasıyla uyumlu.

 

Seat Ar-Ge yöneticisi Dr. Matthias Rabe, daha önce Leon ile benzer boyutta bir CUV çıkartacağını doğrulamıştı. Yöneticinin bahsettiği modelin Terramar olması ve Ateca ile Tarraco arasında yer alması muhtemel görünüyor.

 

Modelde 300 bg üzerinde bir motor, dört çekişli sürüş sistemi ve çift debriyajlı otomatik şanzıman kullanılabilir. Otomobilde yarı hibrit sistem dahilinde küçük bir elektrikli motor da bulunabilir.

 

Cupra Terramar’ı yaklaşık iki yıl içinde Seat versiyonları takip edecek. Bunlarda benzinli ve dizel motorlar bulunacak ancak hibrit versiyon da gündemde.

Son Güncelleme : 04 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo