Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın’ın ÖTV indirimi değerlendirmesi

Ototeknikveri     05 Kasım 2018 08:43

Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, 31 Ekim'de yapılan vergi indiriminin yılın son iki ayında piyasayı ciddi ölçüde canlandıracağını belirtti.

Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın’ın ÖTV indirimi değerlendirmesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Murat Aydın açıklamasında şunlara yer verdi: "Mayıs ayından beri ciddi oranda daralan sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışları 31 Ekim günü yapılan vergi indirimine bağlı olarak 2018 yılının son 2 ayında ciddi oranda canlanacaktır.

 

Yapılan vergi indiriminin oranı daha yüksek olduğundan özellikle hafif ticari araç satışlarında nisbi olarak daha büyük bir canlanma beklenebilir. Sıfır araç pazarının canlanması 2.el satışlarını da olumlu etkileyecektir. 2.el aracını sıfır bir araçla takas etmek isteyenlerin yanında bu olumlu hava sebebi ile tekrardan alıcı konumuna geçen müşteriler pazardaki uygun fırsatları değerlendirecek ve birçok durumda vergi indirimine rağmen sıfır araç yerine ikinci el araç tercih edebilecektir.

 

Bu dönemde, 2018 model ve düşük kilometreli ikinci el araçların vergi indirimli sıfır araç fiyatları ile fiyat makası daralması durumunda satışları negatif etkilenebilir. Aylık yaklaşık 300.000 adet olan ikinci el pazarının vergi indiriminden negatif etkilenecek 2018 model bölümü toplamın yüzde 1’i bile olmayacaktır. Özet olarak, sıfır otomobil satışlarındaki canlanma ikinci el pazarı içinde olumlu bir gelişme olacaktır."

Son Güncelleme : 05 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo