Lüks otomobil sahipleri sedan otomobiller yerine pahalı pickup kamyonetlere yöneliyorlar

Ototeknikveri     06 Kasım 2018 11:03

Büyük markaların pickup kamyonetlerine, özellikle de en pahalı ve lüks versiyonlarına olan talepte önemli artış yaşanıyor. Daha önce sedan ve coupe otomobilleri tercih eden lüks otomobil sahipleri artık kamyonetlere yüksek fiyatlar ödemeyi tercih ediyor.

Lüks otomobil sahipleri sedan otomobiller yerine pahalı pickup kamyonetlere yöneliyorlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

General Motors 2019 Chevrolet Silverado’ya olan talebi karşılamaya çalıştığını açıkladı. Müşteriler özellikle yeni High Country versiyonuyla ilgileniyor. Bu versiyona ısıtmalı koltuklar, aktif gürültü önleme gibi özellikler eklenebiliyor.

 

Bu seçeneklerle birlikte Silverado’nun fiyatı 70.000 dolar (377.608 TL) seviyesine kadar çıkıyor. Bu da bir Mercedes-AMG E43 ile hemen hemen aynı.

 

Ford’un çok satan F-Serisi kamyonetlerinin fiyatları 100.000 dolara (539.440 TL) kadar çıkabiliyor. Örneğin Super Duty Limited modelinin fiyatı 97.000 dolar (523.301 TL). Ford’un kamyonet modelleri için pazarlama yöneticisi Doug Scott, yeni bir lüks versiyon çıkarttıkları her seferde müşterilerin daha da fazlasını istediğini belirtiyor.

Yeni Ram de bu lüks kamyonet modelleri arasında. Yeni Ram 1500 Limited Edition, 19 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi, “Limited Level 1” donanım paketi gibi ekstra özelliklere sahip ve 90.325 dolar (487.140 TL) fiyatla satılıyor.

 

FCA CEO’su Mike Manley, Ram kamyonetin daha pahalı versiyonlarının ABD’deki üretime destek olarak Meksika’nın Saltillo kentindeki fabrikada da üretilmeye devam edileceğini belirtti. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski CEO Sergio Marchionne, Trump hükümetinin baskısıyla Meksika’daki üretimi durdurmayı ve Detroit’te üretim yapmayı düşünüyordu. Manley’e göreyse şu anki talep üç fabrikayı da destekleyebilir.

 

Mercedes de pickup segmentine katılabilir

Lüks kamyonetlere olan talep Mercedes’i bile bu akıma katılmaya zorladı. Alman otomobil üreticisi ilk pickup kamyoneti X-Serisi’ni piyasaya sundu. Bu model tam boyuttaki Amerikan kamyonetlerinden daha küçük olduğu için Kuzey Amerika’da satılmıyor. Öte yandan, Daimler CEO’su Dieter Zetsche firmanın Amerika’da da kamyonet satması zamanının geldiği sinyallerini veriyor.

Son Güncelleme : 06 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo