Yeni 2019 Mazda3 Los Angeles’a geliyor

Ototeknikveri     08 Kasım 2018 11:07

Mazda geçen ay yeni Mazda3’ün ilk teaser videosunu yayınladığında modelin lansmanının Kasım’da yapılacağını da açıklamıştı. Şimdi otomobilin 30 Kasım – 9 Aralık günleri arasında Los Angeles Auto Show’da tanıtılacağı kesinleşti.

Yeni 2019 Mazda3 Los Angeles’a geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son yayınlanan teaser’da da görülebileceği gibi, 2019 Mazda3 dört kapılı sedan ve beş kapılı hatchback versiyonlarıyla tanıtılacak. Firma 2019 modelinin Mazda için yeni bir sayfa açacağını ve “dünyanın her yanındaki müşterilere sürüş keyfinin farklı boyutlarını yaşatacağını” belirtti.

 

Dördüncü nesil Mazda3 yeni SkyActiv otomobil mimarisini kullanacak. Platformun eskisinden daha sağlam olduğu ve daha iyi biniş kalitesi sunduğu belirtiliyor.

 

Yeni model ayrıca en yeni SkyActiv motorlarla gelecek. Mazda ayrıntıları vermedi ancak yeni motorların her türlü sürüş koşulunda otomobilin hızının hassas şekilde kontrolünü sağladığını beirtti.

Yeni motorlardan birisinin kıvılcım kontrollü ve sıkıştırmalı yanma özelliğine sahip SkyActiv-X benzinli motor olacağı biliniyor. 2.0 litre motor 190 beygir gücü ve 230 Nm tork ile gelecek.

 

Stil bakımından, yeni Mazda3 firmanın Kodo tasarım felsefesinin daha zengin bir yorumunu yansıtıyor.

 

Teaser fotoğrafı hatchback modelin geçen yılki Kai konseptinden esintiler taşıdığını gösteriyor. Sedan model ise daha geleneksel bir tasarıma sahip.

Otomobilin iç mekanında da Kai konseptinden izler olması bekleniyor. Yeni Mazda3 2019’un ilk yarısında piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 08 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo