Volkswagen’in en ucuz elektrikli otomobili 20.000 euro altında olacak

Ototeknikveri     11 Kasım 2018 06:56

Volkswagen 20.000 euro (123.814 TL) altında fiyat etiketine sahip bir elektrikli otomobil üretecek. Otomobilin üretimi için Almanya’daki üç fabrika elektrikli otomobillere uygun hale getirilecek.

Volkswagen’in en ucuz elektrikli otomobili 20.000 euro altında olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu 16 Kasım’da yapılacak yönetim kurulu toplantısında firma bünyesinde “MEB entry” olarak bilinen yeni modelle ilgili bazı kararlara imza atacak. Otomobilin yılda 200.000 adet üretilmesi planlanıyor.

 

Eğer gerçekten 20.000 euro altında fiyat etiketine sahip olursa, yeni elektrikli otomobil Chevrolet Bolt ve Nissan Leaf gibi modellerden 6500 – 9000 euro daha ucuz olacak.

 

Bu arada, Volkswagen’in planladığı bir diğer elektrikli model I.D. Aero’nun şu anda VW Passat’ı üreten bir fabrikada üretileceği öğrenildi. Firma ayrıca otomobil pili üreticisi SK Innovation ve Ford ile iş birliği yapmayı düşünüyor.

Volkswagen ve Ford bir süredir otonom sürüş teknolojileri ve elektrikli otomobillerle ilgili ortaklık kurmak için görüşmeler yürütüyor. İki firma arasındaki anlaşmanın yönetim kurulu toplantısını takiben açıklanması bekleniyor.

 

Volkswagen, I.D. Buzz modelini Ford’un Almanya’nın Hannover kentindeki fabrikasında üretmek istiyor. Hannover’de I.D. Buzz için yer açabilmek amacıyla burada üretilen T6 modelinin üretimi Ford’un Türkiye fabrikasına kaydırılacak.

 

Yönetim kurulu toplantısında Volkswagen’in gelecekte bir elektrikli otomobil markasına dönüştürülmesi de tartışılacak. Şu anki planlara göre I.D. hatchback modeli 2020’de I.D. Crozz SUV ile birlikte gelecek. 2022 yılında ise I.D. Buzz çıkacak.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo