BMW SUV’lerini ABD’de üretmeye devam edecek

Ototeknikveri     11 Kasım 2018 07:31

BMW’den yapılan açıklamada, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının geçici olarak görüldüğü, firmanın otomobillerini nerede üreteceği kararında bunun etkili olmayacağı belirtildi.

BMW SUV’lerini ABD’de üretmeye devam edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin mali işler yöneticisi Nicolas Peter’a göre, bu yıl yüksek gümrük vergileri nedeniyle 300 milyon euro zarara yol açan ticaret savaşı geçici bir durum. Paris’teki bir panelde konuşan Peter, firmasının otomobillerini nerede üreteceğini o bölgedeki talebe göre belirleyeceğini söyledi.

 

Peter, “Ben iyimser bakıyorum. Bence sonunda yetkili kişiler ticari kısıtlamaların kimseye fayda getirmediğini fark edip önlem alacaklar. Biz yatırım yapacağımız yeri seçerken vergileri değil oradaki piyasanın büyüme potansiyelini göz önüne alıyoruz.” dedi.

 

BMW popüler SUV’lerini Çin pazarına ABD’deki fabrikalarından gönderiyor. Bu otomobiller Temmuz ayından bu yana %40 gümrük vergisine tabi tutuluyor.

 

BMW önümüzdeki haftalarda bir modelini daha Çin’de üretip üretmeyeceğine karar verecek.

 

Öte yandan, firma ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Spartanburg fabrikasını büyütmek için 600 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Fabrikada yılda 450.000 crossover üretilebilecek.

 

BMW geçen yıl X3 SUV’yi Çin’de üretmeye başladı. 1, 2 ve 5 Serisi gibi sedan modeller de ülkede üretiliyor. Üretimi Çin’e taşınacak sıradaki modelin hangisi olduğu ise henüz bilinmiyor.

 

Diğer otomobil üreticileri BMW’nin aksine yüksek gümrük vergilerinden kaçıyor. Volvo bu hafta ABD ve Çin arasında otomobil ithalat ve ihracatını durduracağını açıkladı. Pek çok diğer firma da Çin’e yönelik üretimini ABD’de yapmayı bırakarak Çin’de yerel üretim yapmaya başladı.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo