Genesis 2020 G90 detaylandı

Ototeknikveri     12 Kasım 2018 11:03

Genesis güncellenen G90 modelinden geçen hafta teaser yayınlamıştı. Firma şimdiyse otomobilin bazı detaylarını açıkladı.

Genesis 2020 G90 detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

27 Kasım’da tanıtılması planlanan makyajlı sedan model yeni bir ön fasya ve Essentia ve GV80 konseptlerindekine benzer bir ön panjur ile geliyor. Otomobilde ayrıca elmas üzerindeki ışık yansımasından ilham alınarak tasarlandığı belirtilen yeni G-Matrix aydınlatma üniteleri bulunacak.

 

Arka lambalar da yine farlardakine benzer grafiklere sahip. Ayrıca arkada bir Genesis logosu bulunacak.

 

Güncellemelerde genellikle dış cephedeki yeniliklere odaklanılır ancak Genesis kabinde yeni hava girişleri ve kontrol araçları olduğunu belirtiyor. Ayrıca ergonomik iyileştirmeler yapılmış ve düğmelerin sayısı azaltılmış.

 

Bunların yanı sıra araç sahipleri iç mekanda açık gözenekli mat ahşap kaplamalar ve 12.3 inç multimedya sistemi bulacak. Sistem yeni bir arayüze, ayrıca Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip. Ayrıca multimedya sisteminin Sound Hound fonksiyonu ile o anda çalmakta olan şarkı hakkında bilgiye erişilebilecek. “Mobile SMS interworking” fonksiyonuyla ise kısa mesajlar görüntülenebilecek, sesli okunabilecek ve cevap gönderilebilecek.

 

Hayatı kolaylaştıran teknolojiler

G90 artık havadan güncellemelerle gelecek. Bu sayede navigasyon sistemine en yeni haritalar otomatik olarak yüklenebilecek. Modelde ayrıca “Akıllı Taşıt Yönetim Hizmeti” adı verilen sistem bulunacak. Bu sistem sürüş alışkanlıklarını takip ederek araç sahibine özel önerilerde bulunacak.

 

Bir diğer yenilik de “harici hava akımı önleme” sistemi olacak. Bu sayede otomobil havanın kirli olduğu bölgelerden geçerken pencereler otomatik kapanarak dışarıdaki havanın içeriye girmesi önlenecek.

 

Konfor bakımından G90 gürültü, titreşim ve sertliği azaltan yapısal değişiklikler ve yeni materyaller sunuyor. Otomobilde ayrıca Adaptif Kontrollü Süspansiyon ve Aktif Gürültü Kontrol Sistemi bulunuyor. Gürültü Kontrol Sistemi kendi ürettiği sesle diğer gürültüleri ortadan kaldırıyor.

 

Diğer modern otomobillerde olduğu gibi, yeni sedan da bir dizi sürüş yardım teknolojisiyle gelecek. Bunlar arasında İleri Çarpışma – Kaçınma Asistanı, Arkadan Geçen Trafik Çarpışa – Kaçınma Asistanı, Şerit Takip Asistanı ve Güvenli Çıkış Asistanı bulunuyor.

 

Güney Kore’de G90 üç farklı motor seçeneğiyle gelecek. Bunlardan birisi 3.8 litre V6, diğeri çift turbo 3.3 litre V6 ve sonuncusu 5.0 litre V8 olacak. Hyundai henüz performans özelliklerini açıklamadı ancak otomobilin başlangıç fiyatının 61.948 dolar (338.404 TL) olacağını doğruladı..

 

 

Son Güncelleme : 12 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo