Volkswagen 50 milyon elektrikli otomobile yetecek kadar pil aldı

Ototeknikveri     12 Kasım 2018 11:06

Volkswagen’in elektrikli otomobillerle ilgili büyük planları olduğunu zaten biliyordun ancak gelen son haber durumun sandığımızdan daha da heyecan verici olduğunu gösteriyor.

Volkswagen 50 milyon elektrikli otomobile yetecek kadar pil aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen grubu CEO’su Herbert Diess’e göre, firma 50 milyon adet elektrikli otomobil üretmeye hazır. Yönetici, MEB elektrikli otomobil platformuyla üretilecek bu otomobillere yetecek kadar pil için de gerekli hazırlığı yaptıklarını açıkladı.

 

Volkswagen Grubu geçen yıl 10.7 milyon adet otomobil sattı. Bunu göz önüne alınca 50 milyon oldukça iddialı bir rakam.

 

“50 milyon otomobile yetecek kadar pil satın aldık.” diyen Herbert Diess, “Tesla’dan daha ucuz olacağız ve çok güçlü bir elektrikli otomobil portföyü oluşturacağız.” diye ekledi.

 

50 milyon MEB platformlu elektrikli otomobil Volkswagen için teorik ve uzun vadeli bir hedef. Aynı şekilde MQB platformu da farklı markalar altında ve yıllara yayılan şekilde 50 milyon adet satıldı. Bunların büyük kısmı yanmalı motorlu otomobillerdi.

 

Volkswagen elektrikli otomobillerinin pillerinin tedariği için 50 milyar euro bütçe ayırdı. Firma geçen hafta 20.000 euro fiyatlı yeni bir elektrikli model planladığını açıklamıştı.

 

 

Son Güncelleme : 13 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo