Volkswagen pil konsorsiyumuna katılmaya sıcak bakıyor

Ototeknikveri     13 Kasım 2018 08:21

Volkswagen’in Alman elektrikli otomobil pilleri konsorsiyumuna katılmaya istekli olduğu öğrenildi. Konu bu hafta yapılacak yönetim kurulu toplantısında tartışılacak.

Volkswagen pil konsorsiyumuna katılmaya sıcak bakıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz firmadan resmi bir açıklama gelmese de, Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in Almanya’nın otomobil pillerinde Asya’ya bağımlılığını azaltması gerektiğini savunduğu biliniyor.

 

Volkswagen daha önce LG Chem ve Çinli Contemporary Amperex Technology fitmaları ile multi milyar dolarlık bir tedarik kontratı imzalamıştı. Şimdiyse Alman hükümeti Avrupa’da artan elektrikli otomobil pili ihtiyacını karşılamak amacıyla çok şirketli bir konsorsiyum oluşturmaya çalışıyor.

 

Hükümet konsorsiyumu desteklemek için 1 milyar euro bütçe ayırdı. Pil hücreleri üretecek konsorsiyum ayrıca yeni nesil katı hal pilleri üzerine araştırmalar da yürütecek.

Son yıllarda lityum iyon pil teknolojisinde önemli gelişmeler olsa da, firmalar daha stabil ve güçlü piller üretmenin yollarını arıyor. Alman pil üreticisi VARTA Microbattery, kimya devi BASF ve Ford’un Almanya’daki alt kuruluşu Ford-Werke gibi bazı firmalar, Almanya’da yeni bir pil fabrikası kurmayı planlıyor.

 

Şu anda Alman otomobil üreticilerinin çoğu Güney Koreli LG Chem’in Polonya fabrikasında üretilen elektrikli otomobil pillerini kullanıyor.

 

Son Güncelleme : 13 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo