2019 Subaru Crosstrek Hybrid PHEV 40 km menzille geliyor

Ototeknikveri     13 Kasım 2018 10:35

Subaru Crosstrek Hybrid ile ilgili planlarını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Modelin Los Angeles Auto Show’a gelmesi bekleniyor.

2019 Subaru Crosstrek Hybrid PHEV 40 km menzille geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma henüz detayları açıklamadı ancak Subaru tarafından Kaliforniya Hava Kaynakları Kurumu’na verilen bir formdan bazı bilgilere ulaşıldı. Belgeye göre, model plug-in hibrit sistemle gelecek, sistemde 2.0 litre yanmalı motor bulunacak. Standart Crosstrek modelinde 2.0 litre dört silindirli 152 bg (113 kW/154 PS) motor bulunuyor.

 

Hibrit sistemin toplam güç çıkışı şu an için bilinmese de, belgede otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin otoyolda 35.2 km, şehir içinde 41.2 km olacağı yazıyor. Bu rakamlar Toyota Prius Prime ile benzer (40 km).

Subaru yeni modelde Toyota kaynaklı bir plug-in hibrit sistem kullanılacağını onayladı. Crosstrek Hybrid sürekli değişken şanzıman ve 8.8 kWh lityum iyon pil paketine sahip olacak.

 

Mevcut Prius Prime sadece önden çekişli sürüş sistemiyle sunuluyor. Subaru Crosstrek Hybrid ise dört çekişli sistemle gelecek. Rakip Toyota da önümüzdeki günlerde Los Angeles Auto Show’da dört çekişli 2019 Prius’u tanıtacak.

Model Japonya’da üretilecek ve ilk etapta ABD’de Kaliforniya’nın Sıfır Emisyonlu Taşıt programını takip eden Connecticut, Maine, Massachusetts, New York ve Oregon gibi eyaletlerinde piyasaya sunulacak.

Son Güncelleme : 13 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo