2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe yeni kaportası ve farlarıyla görüntülendi

Ototeknikveri     15 Kasım 2018 05:47

BMW 2 Serisi Gran Coupe prototiplerinin ilk görüntülenmesinden bu yana bir yıldan fazla zaman geçti. Son görüntülenen prototipte önemli gelişmeler var.

2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe yeni kaportası ve farlarıyla görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraflarda görüldüğü gibi, Mercedes CLA rakibi yeni model, ağır kamuflaj nedeniyle tüm detaylarını seçemesek de, artık üretim versiyonu kaportası içinde test ediliyor. Bu son prototiplerde üretime hazır farlar ve arka lambalar da göze çarpıyor.

 

Öndeki farlar kamuflajdan anlayabildiğimiz kadarıyla gözyaşı şeklinde ve alışıldık altıgen halkalara sahip. Arka lambalar ise LED teknolojisine sahip ancak şekilleri henüz net seçilemiyor.

 

İlk başta arkadan çekişli platform kullanacağı söylenen 2 Serisi Gran Coupe için, yeni çıkacak 1 Serisi ailesinin önden çekişli platformu tercih edildi. Bunun yanı sıra xDrive dört çekişli sürüş sistemi de yine opsiyonel olarak sunulacak. BMW’nin arkadan çekişli sistemden yüksek maliyeti ve otomobili 3 Serisi ile fazla benzer hale getirme olasılığı nedeniyle vazgeçtiği konuşuluyor.

 

2 Serisi Gran Coupe yaklaşık 4.5 metre uzunluğunda, yani 2 Serisi Gran Tourer ile hemen hemen aynı uzunluğa sahip. 1 Serisi Sedan ve 3 Serisi Sedan arasındaki boşluğu dolduracak yeni model aynı zamanda BMW’nin Mercedes-Benz CLA’ya karşı cevabı diyebiliriz.

 

2 Serisi Gran Coupe gelecek yıl 1.5 litre üç silindirli ve 2.0 litre dört silindirli benzinli ve dizel motorlarla çıkacak. Mevcut 2 Serisi Coupe ve Cabrio’nun aksine, beş kapılı model altı silindirli motorla sunulmayacak.

 

En üst donanım seviyesi M235i modeli (fotoğraflarda görülen) muhtemelen X2 M35i’de de kullanılan 2.0 litre turbo dört silindirli motorla gelecek. Bu donanımla M235i Gran Coupe 302 beygir gücünde olacak ve 450 Nm tork üretecek.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo