Audi Q2 E-Tron elektrikli crossover ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     15 Kasım 2018 11:28

Audi SUV serisini mümkün olduğu kadar çok yeni model ve versiyonla genişletiyor. Markanın en küçük crossover modeli Q2 de bunlar arasında yer alıyor.

Audi Q2 E-Tron elektrikli crossover ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Paris Auto Show’da tanıtılan SQ2 performans versiyonunu ve Çin’e özel uzun aks mesafeli Q2 L’yi takiben, Audi elektrikli versiyon üzerinde de çalışıyor. Casus fotoğrafçılar Almanya’da bir Audi Q2 e-tron prototipini ilk kez görüntüledi.

 

Otomobilin ön tamponu ve ön panjurunun farklı tasarımı bunun bir elektrikli Q2 olduğunu ele veriyor. Ön panjurun üst yarısının kapalı olduğu görülüyor, çünkü elektrikli otomobiller yanmalı motorlar kadar soğutmaya ihtiyaç duymuyor. Ön tamponun iki yanındaki bumerang biçimli siyah plastik parçalar ise LED gündüz sürüş ışıklarını saklıyor olabilir.

 

Otomobilin arkasında ise egzoz çıkışları yok. Bu da yine elektrikli otomobil olduğunun bir işareti. Öte yandan benzinli ve dzel motorlu olduğu halde egzoz çıkışı gizli olan otomobiller de var.

 

İlginç şekilde, Q2 prototipinin tavanının beyaz folyo ile kaplı olduğu görülüyor. Bunun amacı Q2 e-tron’un güneş panellerini gizlemek olabilir. Paneller otomobilin pillerinin şarj olmasını sağlayan kaynaklardan birisi ve sürüş mesafesini artırıyor.

 

Şu anda Q2 e-tron’un motoru ve pil paketiyle ilgili bilgi yok. Öte yandan, söylentiye göre otomobil 500 km menzilli olacak. Q2’de ayrıca Çin’e özel uzun aks mesafeli kaporta kullanılabileceği söyleniyor ancak fotoğraflara bakılırsa bu henüz doğrulanamıyor.

 

Eğer Çin modelindeki uzun kaporta kullanılırsa otomobil Çin dışındaki piyasalara da sunulur mu bunu henüz bilmiyoruz.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo