Volkswagen, Ford'la birleşme haberlerini yalanladı

Ototeknikveri     16 Kasım 2018 11:53

Volkswagen Grubu CEO'su Herbert Diess, firmasının Ford ile birleşeceği haberlerini yalanladı.

Volkswagen, Ford'la birleşme haberlerini yalanladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen ve Ford birlikte ticari araç üretebileceklerini açıkladığından bu yana, bu iş birliğinin başka alanlara da taşınabileceği ile ilgili haberler ortada dolaşıyordu. Almanya’da bir konferansta konuşan Herbert Diess ise bu iddiaları yalanladı ve iki firmanın görüşmelerinde hiç bir zaman “birleşme” ifadesinin geçmediğini söyledi. Daha önce yapılan açıklamalarda da iki firma arasındaki bri stratejik iş birliğinin karşılıklı hisse alımı benzeri anlaşmaları içermeyeceği belirtilmişti.

 

Diess “Sahip olduğumuz ortak platformlara bakıyoruz. Ford ABD’de çok güçlü, biz ise diğer piyasalarda.” dedi.

 

Bir birleşme olmayacak ancak iki firmanın ortaklığının ticari araçların ötesine taşınma ihtimali hala dışarıda bırakılmış değil. Ford sözcüsü Jennifer Flake, Volkswagen ile yapılan iyi niyet anlaşmasının bir dizi farklı alanı kapsadığını ancak şu an detayları paylaşmak için erken olduğunu belirtti.

 

İki firmanın birlikte elektrikli araçlar ve otonom sürüş teknolojileri geliştirebilecekleri düşünülüyor. Böylece her iki firma da Ar-Ge maliyetlerini düşürüp karlılıklarını artırabilir.

 

Volkswagen’in web sitesinde yer alan bir açıklamada, ortaklığın her iki firmaya da fayda sağlayacağı ancak Ford ile Volkswagen’in rakip olarak kalacakları, ayrıca reklam, pazarlama ve fiyatlandırma stratejilerinde birlikte çalışmayacakları vurgulanıyor.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo