2020 Range Rover Evoque II: Görünüm, motorlar ve tüm detaylar

Ototeknikveri     18 Kasım 2018 11:42

Range Rover Evoque, Britanyalı firma için büyük başarı elde etti ve beklentilerin üzerinde satış rakamlarına ulaştı. Öte yandan, geçen yıllar otomobili rakiplerinin yanında zayıflatmaya başladı. Şimdi görünümüyle sadık müşterilerinin yadırgamayacağı yeni nesil hazırlanıyor.

2020 Range Rover Evoque II: Görünüm, motorlar ve tüm detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin iç ve dış tasarımında minimalizm göze çarpıyor ve bunun firmanın genel tasarım yaklaşımı haline geldiği görülüyor. Yeni Evoque, kendisinden daha büyük Velar ile mevcut modelin bir karışımı olacak diyebiliriz.

 

Range Rover’ın imzası niteliğindeki yüzer tavan devam ediyor, bunun yanı sıra gömme kapı kolları ve ince Matrix LED farlar dikkat çekiyor. Arkadaki stile rüzgarlık, yeni tampon ve Velar benzeri tam genişlikte arka lamba kümesi hakim.

 

Lüks kabin

Yeni Evoque’un iç mekanında sadeleşme göze çarpıyor. Ayrıca daha yüksek kaliteli ve etkileyici materyaller kabine hakim. İçeride tam dijital kontrol paneli ve iki yüksek çözünürlüklü 10 inç dokunmatik ekrana çok fonksiyonlu döner düğmeler eşlik ediyor.

Bunun yanı sıra modelde park asistanı, şerit koruma yardımı, adaptif seyir kontrolü, trafik işaretleri tanıma özelliği, 360 derece çevre kamerası ve başka yarı otonom özellikler bulunması bekleniyor.

 

Ortak platform

İkinci nesil Evoque LR-MS mimarisini kullanacak. Önceki nesilde de yer alan bu mimari aynı zamanda Jaguar E-Pace crossover ve Land Rover Discovery Sport otomobillerin de temelini oluşturuyor.

 

Dış boyutlarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç mekan kapasitesinde ufak bir değişiklik olabilir. Ayrıca dört çekişli sürüş sistemi standart olarak sunulmaya devam edilecek ve modelde Land Rover’ın tipik off-road yardım sistemleri ve modları bulunacak. 2 kapılı ya da cabrio versiyonların ise tekrar çıkartılması beklenmiyor.

Kaputun altında neler var?

Platformun yanı sıra Evoque’un motorları da Jaguar E-Pace ile aynı olacak. E-Pace yeni turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli benzinli motor ile geliyor. Bu motor maksimum 296 bg olmak üzere farklı güç çıkışlarıyla sunuluyor. Dizel seçenekler ise 148 bg – 237 bg arasında farklı güç çıkışlarıyla 2.0 litre Ingenium motoru temel alıyor. Modelde ayrıca dokuz vitesli otomatik şanzıman bulunuyor.

 

Yeni Evoque serisinde plug-in hibrit versiyon da bulunması bekleniyor. Bu versiyonda üç silindirli 1.5 litre Ingenium motor ve 48V elektrikli sistem bulunacak. Avrupa ve diğer bazı piyasalarda 2.0 litre dizel motor ve 48V yarı hibrit sistem bulunabilir.

 

Rakipleri

İkinci nesil modelin rakipleri arasında BMW X1 ve X2, Mercedes-Benz GLA, Volvo XC40 ve Audi Q3 gibi modeller bulunacak.

 

Çıkış tarihi ve fiyatlar

2020 Evoque 22 Kasım’da Londra’da tanıtılacak. Sipariş defterleri de aynı gün açılacak. Satışlar ise 2019’un ikinci çeyreğine kadar başlamayacak. Mevcut modelin ABD başlangıç fiyatı 41.800 dolar (223.630 TL). İkinci nesilde bu fiiyatın biraz yükselmesi bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 19 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo