Volkswagen – Ford iş birliğiyle ilgili son gelişmeler

Ototeknikveri     19 Kasım 2018 10:43

Volkswagen ve Ford bir dizi yeni hafif ticari aracı birlikte geliştirecekler. Volkswagen yönetim kurulu toplantısının ardından iki firmanın iş birliğiyle ilgili son gelişmeleri açıkladı.

Volkswagen – Ford iş birliğiyle ilgili son gelişmeler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki otomotiv devi iş birliklerinin ticari araçların dışına da yayılabileceğini söyledi ancak bu konuda şimdilik daha fazla detay verilmedi.

 

Volkswagen’e göre, iki firma rakip olarak kalmaya devam edecek ve pazarlama ve fiyatlandırma stratejileri gibi konularda bağımsız kalacak. Böylece olası bir Ford – VW birleşmesiyle ilgili söylentiler de son bulmuş oldu.

 

Volkswagen’den yapılan açıklamada “İki firma birbirlerini ürünler ve piyasalar bakımından çok iyi tamamlıyor. Birlikte bir dizi hafif ticari aracın geliştirilmesi ve üretilmesi bu iş birliğinin ana hedefidir.” denildi.

Volkswagen ayrıca elektrikli otomobillere ve otonom teknolojilere yaptığı yatırımı 2023 yılının sonuna kadar 39 milyon dolardan 50 milyon dolara çıkartma kararı aldı. Firma 2022’de 23.000 dolar fiyatlı, herkesin erişebileceği bir elektrikli crossover çıkartmayı planlıyor.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Volkswagen Grubu’nun stratejisinin bir hedefi de inovasyonu hızlandırmak. Mobilitenin geleceğine yatırım yapmaya odaklanıyoruz ve stratejimizi adım adım uygulamaya koyuyoruz.” dedi.

Son Güncelleme : 19 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo