2019 Mercedes GLE detaylandı: Daha fazla teknoloji, daha geniş alan

Ototeknikveri     21 Kasım 2018 11:59

Mercedes yeni GLE’nin tam detaylarını açıkladı. Yeni lüks SUV ilk kez 7 kişilik kapasiteyle geliyor.

2019 Mercedes GLE detaylandı: Daha fazla teknoloji, daha geniş alan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil GLE tepeden tırnağa tazelendi. Yeni modelde öne çıkan özellikler arasında 48 volt E-Active Body Control süspansiyon, MBUX multimedya sistemi ve GLE 450 4Matic versiyonunda yeni yarı hibrit sürüş var.

 

Yarı hibrit sistem, EQ Boost ve sıralı altı silindirli benzinli motorla çalışıyor. Toplam 362 beygir gücüne sahip sistem (367 PS), 500 Nm tork üretiyor. EQ Boost özelliğiyle kısa süreliğine 21 bg ek güç ve 249 Nm tork sağlanabiliyor.

 

Mercedes, elektriklendirilen GLE 450’nin 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini ve azami 250 km/s hıza ulaştığını belirtiyor. Daha sonra seriye bir plug-in hibrit versiyon da eklenecek. ABD serisindeki diğer versiyonlar ise her ikisi de 2.0 litre dört silindirli turbo 255 bg motorla gelen GLE 350 ve GLE 350 4Matic, ayrıca V8 motorlu bir AMG versiyonu da yolda.

 

Avrupa’ya özel dizel seçenekler ise dört silindirli 300d 4Matic (241 bg), altı silindirli GLE 350d (268 bg) ve GLE 400d (325 bg) versiyonlarından oluşuyor. Altı silindirli dizel modeller dünyada 2020’de yürürlüğe girecek Euro 6d emisyon standartlarıyla uyumlu ilk SUV otomobiller oldu.

 

Yeni Airmatic havalı süspansiyonla çalışan E-Active Body Control, yayları ve amortisörleri ayrı ayrı kontrol ederek aracın yalpalamasını, sallanmasını ve vurmasını önlüyor. Özel “Curve” fonksiyonu ile yeni GLE dönemeç ve virajlarda daha konforlu sürüş sağlıyor.

 

E-Active Body Control sisteminin en dikkat çeken özelliğiyse off-road sürüşte otomobil bir yere saplandığında kendi kendine çıkabilmesine yardımcı olmak. Bunun için sistem süspansiyonu arka arkaya yükseltip alçaltarak tekerleklerin yer basıncını güçlendiriyor. Bir SUV’nin kendi kendini saplandığı çamurdan çıkartmasını izlemek ilginç olsa gerek.

 

İç mekanda iki ekranlı (12.3 inç) MBUX multimedya sistemi bulunuyor. Bunun yanı sıra Interior Assist sesli kontrol sistemi opsiyonel olarak eklenebiliyor. Üçüncü koltuk sırası da opsiyonel özellikler listesinde. Bagaj kapasitesi ikinci koltuk sırasından itibaren 825 litreye çıkartılmış.

 

 

Son Güncelleme : 22 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo