2019 Ford Focus Active Wagon Avrupa’da Çıktı

Ototeknikveri     21 Kasım 2018 11:59

Ford’un Focus Active Wagon’u hazırladığı bir süredir biliniyordu. Beklenen model nihayet ortaya çıktı.

2019 Ford Focus Active Wagon Avrupa’da Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Focus Active beş kapılı hatchback ile birlikte, Focus Active Wagon firmanın Avrupa’daki binek otomobilleri ile SUV’leri arasında köprü olacak. ABD’de iki model de sunulmayacak. Ford Active ailesinin en yeni modeli artırılmış biniş yüksekliği, zorlu zeminlerde sürüş yeteneği, bunun için modifiye edilmiş bir şasi ve SUV stil özellikleri ile geliyor.

 

Tasarım bakımından Focus Active Wagon sıradan bir wagon gibi görünse de yerden yüksekliği ile sıra dışı (standart Focus’a kıyasla önde +30 mm/1.18, arkada +34 mm/1.3). Bunun yanı sıra aracın dış tasarımında plastik kaplamalar, özgün tamponlar ve ön panjur, ayrıca standart tavan rayları dikkat çekiyor. Gümüş renkli plakalar ve alaşım jant tasarımları gibi detaylar aracın agresif görünümünü pekiştiriyor.

 

Focus Active hatchback ile de olduğu gibi, iç mekanda yüksek destekli, Active kumaş kaplama ve mavi dikişli koltuklar, ayrıca deri kaplama direksiyon simidi ve vites kolu öne çıkan özelliklerden. Konsol ve kapı panellerinde parlak detaylar da dikkat çekiyor. Active koruyucu plakalar ve mavi dikişli yer paspasları yenilikleri tamamlıyor.

 

Focus Active modelleri ayrıca SLA bağımsız arka süspansiyon konfigürasyonu, özel yaylar, amortisörler, denge çubukları gibi özelliklere sahip, modifiye edilmiş bir şasiyle geliyor. Ford SLA sisteminin özellikle yoldaki tümseklerin etkisini azalttığını belirtiyor.

 

Standart Focus’taki Normal, Spor ve Eco sürüş modlarının yanı sıra Active modellerinde Kaygan Zemin ve Arazi modları da bulunuyor. Bu sayede otomobil çamur, kar, buz ve kumda daha iyi çekiş gücü sunuyor.

 

2019 Ford Focus Active Wagon motor seçenekleri arasında iki EcoBoost üç silindirli turboşarjlı benzinli motor ve iki EcoBlue dört silindirli turbo dizel motor yer alıyor. Benzinli seçenekler 125 PS (123 bg) 1.0 litre ve 150 PS (148 bg) 1.5 litre’den oluşuyor. Dizel sevenler ise 120 PS (118 bg) 1.5 litre ve 150 PS (148 bg) 2.0 litre arasında seçim yapabiliyor.

 

En ekonomik versiyon 1.5 litre EcoBlue, ortalama 3.5 litre/100 km yakıt tüketimi ve 93 g/km CO2 emisyonu ile dikkat çekiyor. Otomobil iki şanzıman seçeneğiyle geliyor: altı vitesli manuel ve sekiz vitesli otomatik. Dört çekişli sürüş seçeneği ise yok. Her iki Focus Active versiyonu da Avrupa’da satışa çıktı.

 

Son Güncelleme : 22 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo