Çinliler istedi, Ford yeni araba kokusunu yok edecek

Ototeknikveri     23 Kasım 2018 11:17

Özellikle Çinli müşterilerin yeni otomobil kokusunu sevmediklerinin ortaya çıkması üzerine, Ford isteyen müşterinin bu kokuyu otomobilden tahliye edebilmesini sağlayacak bir yöntem üzerinde çalışmaya başladı.

Çinliler istedi, Ford yeni araba kokusunu yok edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok kişi yeni araba kokusunu seviyor ve yeni otomobil satın aldığını gösteren bir statü sembolü olarak görüyor. Öte yandan, bu kokuyu sevmeyen müşteriler de var. Yapılan araştırmalarda özellikle Çin piyasasında bu kokunun sevilmediğini tespit eden Ford, bunu ortadan kaldıracak bir yöntem geliştirmek için harekete geçti.

 

Ford mühendisleri, geliştirdikleri yöntemin patentini de aldı. Otomobilin konumuna ve hava durumuna göre çalışan sistem, içeride kokuya sebep olan uçucu organik bileşenlerin dışarı atılmasını sağlıyor.

 

İsteğe göre açılıp kapatılabilen sistem, güneşli havalarda motoru çalıştırıyor, aracın camlarını açıyor ve fanı harekete geçiriyor, böylece kokunun dışarı atılmasını sağlıyor. Firmanın patentini aldığı sisteme otomobillerde gerçekten yer verip vermeyeceği henüz bilinmese de, sürücü içeride değilken sistemin camları açması ve motoru çalıştırmasının güvenlik sıkıntısı yaratabilir. Dolayısıyla yöntemle ilgili hala soru işaretleri var.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo