Skoda’nın yeni SUV’sinin adı “Kosmiq” mi olacak?

Ototeknikveri     23 Kasım 2018 11:41

Skoda’nın SUV alanına girişi, Yeti’den sonra, bir kaç yıl önce Kodiaq ile olmuştu. Daha sonra bunu Karoq takip etti. Ardından Çin’e açılan firma Kodiaq GT’yi ve Kamiq modelini tanıttı. Şimdiyse Skoda’nın bu kez Avrupa’ya yönelik hazırladığı yeni crossover modeli için “Kosmiq” adını tescil ettirdiği öğrenildi.

Skoda’nın yeni SUV’sinin adı “Kosmiq” mi olacak?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eğer bu bilgi doğruysa, Kosmiq markanın en uygun fiyatlı yüksek binişli modeli olabilir. Volkswagen T-Cross ve Seat Arona ile aynı platformu paylaşacak model, Hyundai Kona, Peugeot 2008 ve Renault Captur gibi rakiplerin karşısına çıkacak.

 

Kosmiq’in sadece önden çekişle sunulması bekleniyor. Modelin motor seçeneklerini de paylaşması beklenen Volkswagen T-Cross ve Seat Arona da aynı şekilde önden çekişli araçlar.

 

Yeni Kosmiq’in 2019’da tanıtılması bekleniyor. Bu arada, Skoda 6 Aralık’ta İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Scala adlı yeni modelini tanıtacak.

Rapid’in yerine gelen modelin ön izlemesi Vision RS konseptiyle yapılmıştı. Modelde VW Grubu’nun A0 MQB mimarisi kullanıldı. Beş motor seçeneğiyle gelecek otomobilde dinamik süspansiyon, iki ekranlı multimedya sistemi ve yeni aktif ve pasif güvenlik sistemleri bulunacak.

 

Son Güncelleme : 23 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo