Mercedes-Benz 2019 B-Serisi’nin üretimine başladı

Ototeknikveri     25 Kasım 2018 11:00

Mercedes-Benz üçüncü nesil B-Serisi’nin üretimine Almanya’daki Rastatt fabrikasında başladı.

Mercedes-Benz 2019 B-Serisi’nin üretimine başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyanın farklı yerlerindeki fabrikalarda üretilen A-Serisi’nin aksine, B-Serisi sadece Rastatt fabrikasında üretilecek. Rastatt firmanın kompakt otomobillerini ürettiği ana tesis. Yıllık 330.000 adetin üzerinde kapasiteye sahip fabrikada ayrıca A-Serisi ve GLA crossover da üretiliyor.

 

Mercedes’in kompakt otomobiller ailesinde 7 model var: A-Serisi, A-Serisi Sedan (standart ve uzun aks mesafeli konfigürasyonlar), B-Serisi, CLA, CLA Shooting Brake ve GLA. CLA, CLA Shooting Brake ve GLA henüz yeniden tasarlanmadı ancak yeni nesil modeller yolda. Yeni çıkacak GLB SUV ile kompakt ailesi sekiz modelden oluşacak.

Yeni B-Serisi selefinden daha dinamik bir tasarıma sahip ve daha atik. Bunun yanı sıra konfor ve güvenlikte de daha ileride. Kompakt lüks MPV, Active Safety sürüş yardım sistemleri ile donatılmış.

 

İlk kez, B-Serisi gelişmiş kamera ve radar sistemleri (500 metre menzilli) sayesinde bazı durumlarda yarı otonom sürüş özelliğine sahip. Modelde ayrıca Aktif Acil Durdurma Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ve Aktif Fren Asistanı sistemleri bulunuyor.

2019 B-Serisi, kullanıcıya adapte olabilen ve öğrenme yeteneğine sahip MBUX multimedya sistemiyle sunuluyor. Mercedes yeni B-Serisi için Avrupa’da siparişleri almaya 3 Aralık’tan itibaren başlayacak. Teslimatların ise Şubat 2019’da başlaması planlanıyor.

 

Son Güncelleme : 26 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo