Jaguar Land Rover’dan Çin’de 1 milyar dolarlık elektrikli otomobil yatırımı

Ototeknikveri     27 Kasım 2018 03:14

JLR’nin Çin kolu olan Chery Jaguar Land Rover elektrikli otomobillerin geliştirilmesi için 1 milyar dolar yatırım yapacak. Firma, Çin’deki Changshu Ekonomik ve Teknolojik Geliştirme Bölgesi ile anlaşma yaptı.

Jaguar Land Rover’dan Çin’de 1 milyar dolarlık elektrikli otomobil yatırımı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dev yatırım ile elektrikli güç aktarım mekanizmalarının üretimi için bölgede yeni bir fabrika ve mevcut Changshu fabrikası bünyesinde yeni bir karoser atölyesi açılacak. Fabrikanın genişletilmesiyle birlikte içinde pist bulunan yeni bir araştırma ve geliştirme merkezi de faaliyete geçecek.

 

Jaguar Land Rover’ın Çin yatırımları 2020 yılına kadar portföyündeki her model için hibrit, plug-in hibrit ya da elektrikli versiyonlar sunma hedefiyle uyumlu. Bu kapsamda firma önümüzdeki üç yıl elektrikli otomobiller ve yeni teknolojilere 18 milyar dolar harcayacak.

 

Chery Jaguar Land Rover, Kasım 2012’de Chery Automobile ve Jaguar Land Rover’ın yarı yarıya hisselerini paylaştıkları bir ortak girişim olarak kuruldu. Firma yılda 200.000 adet araç üretiyor.

JLR elektrikli otomobillerin geliştirilmesine büyük miktarlar harcarken, şu an için sadece bir elektrikli modeli var: I-Pace. Firmanın elektrifikasyon alanındaki kısıtlı deneyimine karşın I-Pace hem müşterilerden hem de otomotiv medyasından olumlu tepkiler aldı.

 

Geçen ay JLR, I-Pace’in elektrikli sürüş mesafesinin EPA (Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı) tarafından 376 km olarak ölçülerek belgelendirildiğini açıkladı. Kıyaslama yaparsak, Tesla Model X 75D’nin menzili 381 km, Hyundai Kona’nın menziliyse 415 km.

Son Güncelleme : 27 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo