Volkswagen I.D. Buzz Cargo Los Angeles’a Geliyor

Ototeknikveri     27 Kasım 2018 10:49

Geçtiğimiz aylarda Avrupa’da tanıtılan Volkswagen I.D. Buzz Cargo elektrikli panel van konsepti, Kuzey Amerika lansmanını Los Angeles’ta yapacak.

Volkswagen I.D. Buzz Cargo Los Angeles’a Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept bu yılki Pikes Peak yarışlarında I.D. R elektrikli yarış otomobiline destek aracı olarak kullanılacak ve bu amaçla bazı ufak değişiklikler yapıldı. MEB mimarisini kullanan I.D. Buzz Cargo, geçen yıl Detroit’te tanıtılan I.D. Buzz Cargo’nun ticari versiyonu.

 

Tek şarjla 547 km gidebiliyor

Elektrikli panel vanın Avrupa’da 2022’de üretime girmesi bekleniyor. VW I.D. Buzz Cargo’nun pil kapasitesine göre 322 – 547 km arası elektrikli sürüş mesafesi sunduğunu belirtiyor. Firma yeni model için iki farklı pil kapasitesi sunacak.

 

Şehir içinde günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılaşaması amacıyla giriş seviyesi 48 kWh lityum iyon pil yeterli oluyor. Daha uzun mesafe isteyen müşterileri içinse 111 kWh pil paketi sunuluyor.

 

Her iki pil de arka aksa yerleştirilmiş 201 bg (150 kW) elektrikli motoru besliyor. Motor arkadan çekişli sürüş sistemi ve tek vitesli şanzımanla çalışıyor. Eğer dört çekişli versiyon için talep olursa Volkswagen ön aksa da bir motor ekleyecek. Aracın azami hızı elektronik olarak 159 km/s ile sınırlandırılmış.

 

Büyük kapasiteli pil, 150 kW DC hızlı şarjla 30 dakikada %80 şarj edilebiliyor. Volkswagen pilin endüktif şarj özelliği de olduğunu belirtiyor. VW Transporter ile benzer boyuta sahip I.D. Buzz Cargo 5048 mm uzunluğunda, 1976 mm genişliğinde ve 1963 mm yüksekliğinde. Aks mesafesiyse 3300 mm.

 

Stil bakımından arka yan pencerelerin bulunmaması dışında I.D. Buzz konseptiyle aynı görünüme sahip aracın genel olarak da camlı bölümleri daha az. Diğer bir farklılıksa 4.2 inç daha uzun arka sarkıntı. Bu boyutlarla aracın kargo bölümünün taşıma kapasitesi 798 kg.

 

LA Auto Show için araca bir çalışma tezgahı ve akıllı raf sistemiyle I.D. R için gerekli parçalar eklenmiş.

 

Son Güncelleme : 27 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo