Yeni 2019 Mazda3 paketinden çıktı

Ototeknikveri     28 Kasım 2018 09:17

“Yeni bir çağın başlangıcı” olarak tarif edilen yeni Mazda3, firmanın Skyactiv mimarisini ve yeni Skyactiv-X benzinli motorunu kullanan ilk modeli. Kıvılcım kontrollü sıkıştırmalı yanma (SCCI) sistemine sahip motor, benzinli ve dizel motorların avantajlarını birarada sunuyor.

Yeni 2019 Mazda3 paketinden çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Mazda3, Kodo tasarım dilinin yeni bir yorumunu yansıtıyor. Araç sade olduğu kadar şık ve dikkat çekici bir tasarıma sahip. Sedan ve hatchback versiyonların tasarımları evrim geçirmiş ancak Vision Coupe konseptinden aldığı stil özellikleriyle asıl yıldız sedan diyebiliriz. Tasarıma baktığımızda, ince farlara doğru uzanan ve krom kanatlara sahip ön panjur ilk göze çarpan özellik oluyor. Arkaya doğru ilerlediğimizde dinamik ve akıcı bir tasarımla karşılaşıyoruz. Bagaj kapağına entegre rüzgarlık, ince arka farlar ve ikili egzoz çıkışlarıyla bu kısımda sportif bir hava var.

 

Otomobilin iç kabiniyse selefinden çok daha lüks ve önemli değişiklikler var. Minimalist tasarımın benimsendiği kabinde üç kollu direksiyon simidi, tablet tipi 8.8 inç multimedya ekranı, konsolda bolca krom kaplama dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra özel desenli deri döşemeler konfor ve lüksü artırıyor.

 

Bir diğer önemli özellik ise parlak siyah renkte ve birden fazla katmanla derinlik ve şeffaflık algısı veren özel efektli vites çevresi. Teleskopik direksiyon, orta kısımda uzatılan kol dayama yeri ve vitesin önünde yeniden konumlandırılan bardak tutucular da diğer özellikler arasında bulunuyor.

 

Kaputun altında piyasaya göre farklı motor seçenekleri bulunuyor. Mazda henüz tüm ayrıntıları vermedi ancak 1.5, 2.0 ve 2.5 litre benzinli motorlar ve 1.8 litre dizel motor sunulacağını doğruladı. Firma Skyactiv-X motorun silindir hacmini açıklamadı, sadece yeni M Hybrid sisteminde elektrik desteğiyle birlikte yer alarak yakıt tasarrufu sağlayacağını belirtti.

 

Mazda3 ayrıca gelişmiş i-Activ dört çekişli sürüş sistemi ve yeni G-Vectoring Control Plus sistemiyle birlikte sunulacak. Otomobilde, önde MacPherson, arkada torsiyon çubuklu yeni süspansiyon kullanılmış.

 

Mazda yapılan değişiklikler sayesinde otomobilin hızlanırken, dönüşlerde ve fren yaparken çok daha doğal ve sezgisel bir his verdiğini, sürücünün otomobili adeta bir uzvu gibi hissedeceğini belirtiyor.

 

Güvenlik bakımından ise Mazda3, yan radarları kullanarak kavşaklarda sürücünün göremediği araçları tespit edebilen Önden Geçen Trafik Uyarısı gibi sürüş yardım sistemleri sunuyor. Otomobil Seyir ve Trafik Destek Sistemi ile de donatılabiliyor. Bu sistem trafik sıkışıklıklarında gaz, fren ve direksiyonu otomatik kontrol edebiliyor.

 

Mazda mühendisleri kızılötesi kamerayla sürücüyü izleyen ve yorgunluğunu tespit edebilen bir sürücü uyarı sistemi de geliştirmişler. Eğer sürücünün tehlikeli derecede yorgun olduğu tespit edilirse sistem sesli uyarı veriyor.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo