Güncellenen 2019 Toyota Prius opsiyonel 4x4 sürüş sistemiyle geliyor

Ototeknikveri     28 Kasım 2018 10:56

Toyota Prius satışları ABD’de düşüşe geçti. Firma 2019 modelini satışları yeniden canlandırmak umuduyla Los Angeles Auto Show’da tanıtıyor.

Güncellenen 2019 Toyota Prius opsiyonel 4x4 sürüş sistemiyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen modeldeki en önemli değişiklik, elektrikli dört çekişli sürüş sisteminin eklenmesi olmuş. Sistem daha önce sadece Japonya ve bir kaç başka piyasada sunuluyordu. Yeni sistemle birlikte arka tekerleklere güç veren ilave bir elektrikli motor daha geliyor.

 

Elektrikli motor, özellikle soğuk havalarda mükemmel performans vermesi için yeni geliştirilen nikel metal hidrit pilden besleniyor. Pil arka koltuğun altına yerleştiriliyor ve aracın 1854 litrelik kargo kapasitesine olumsuz etki etmiyor.

Toyota Prius AWD-e’nin Amerika’daki en verimli 4x4 otomobillerden birisi olacağını belirtiyor. Firma otomobilin yakıt tüketimini şehir içinde 4.5 l/100 km, otoyolda 4.9 l/100 km, ortalama 4.7 l/100 km olarak açıkladı. Kıyaslamak gerekirse, önden çekişli Prius L Eco şehir içinde 4.0 l/100 km, otoyolda 4.4 l/100 km, ortalama 4.2 l/100 km yakıt tüketiyor.

Toyota yeni modelden çok umutlu. Eğer firmanın beklentileri doğru çıkarsa, Prius satışlarının %25’i dört çekişli versiyonlardan gelecek.

 

Yeni çıkan dört çekişli sürüş sisteminin yanı sıra, 2019 Prius aynı zamanda yeni ön tampon ve yeniden stillendirilen farlara sahip. Aynı değişiklikler arka kısımda da devam ediyor. Burada Prius severler daha geleneksel arka lambalar ve yenilenmiş bir tampon bulacak. Model ayrıca yenilenen direksiyon simidi ve yeni Supersonic Red ve Electric Storm Blue renk seçenekleriyle geliyor.

Tüm 2019 Prius hatchback otomobiller standart Toyota Safety Sense P sürüş yardım sistemleriyle geliyor. Bunlar arasında yaya tespit özellikli çarpma önleme sistemi, direksiyon asistanı ile birlikte şeritten çıkış uyarısı, otomatik uzun farlar ve tüm hızlarda dinamik radarlı seyir kontrolü bulunuyor.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo