BMW Vision iNext konsepti Los Angeles’a geldi

Ototeknikveri     28 Kasım 2018 11:24

LA Auto Show ziyaretçileri BMW’nin fütüristik Vision iNext konseptini ilk kez görme şansına sahip olacak. Konsept “geleceğin kişisel mobilitesini” bugüne taşıyor.

BMW Vision iNext konsepti Los Angeles’a geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Vision iNext, 2021 yılında otonom ve bağlantılı özelliklere sahip elektrikli bir SUV olarak piyasaya sürülecek. Konsept, BMW X5 ile benzer boyutta ancak elektrikli otomobillere özel mimarisi sayesinde daha geniş iç mekana sahip.

 

Elektrikli sistem ön ve arkadaki motorlardan ve zeminin altına yerleştirilen pilden oluşuyor. BMW Vision iNext modelinin 4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini ve 611 km elektrikli sürüş mesafesi sunduğunu belirtiyor.

 

Otomobilde ilk göze çarpan, BMW’ye has böbrek şekliyle büyük ön panjur oluyor. Otomobil elektrikli olduğu için ön panjur havalandırma görevi görmüyor, bunun yerine otonom sistemlerin sensörlerini barındıran bir panelden ibaret. İçeride minimalist bir tasarım, ahşap, kumaş ve metal gibi materyaller ve dijital ekranlar dikkat çekiyor. Ön koltuklar masa stili bir konsolla ayrılıyor, arka sıra ise dört yolcuya kadar alabiliyor.

 

Otomobilde iki farklı sürüş modu var: “Boost” ve “Ease”. İlk mod sürücünün manuel sürüş yapmasına imkan veriyor ve dijital ekranlar sürücüye odaklanıyor. “Ease” modunda ise direksiyon geri çekilerek gizleniyor ve Vision iNext otomatik sürüşe geçiyor. Böylece araç sahibi ve yolcular konforlu bir yolculuk yapıyorlar.

 

BMW Vision iNext konseptini 2021’den itibaren Dingolfing fabrikasında üretime geçirmeyi planlıyor. Yeni model, teknolojileriyle BMW ve müşterileri için bir dönüm noktası olacak.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo