2020 Toyota Corolla Hibrit Sedan Los Angeles’ta

Ototeknikveri     29 Kasım 2018 07:20

Toyota yeni Corolla’nın hatchback versiyonunu geçtiğimiz aylarda piyasaya sunmuş, bunu Paris’te station versiyon takip etmişti. Şimdiyse, bir kaç hafta önce Çin’de Guangzhou fuarında tanıtılan sedan versiyon Kuzey Amerika prömiyeri için Los Angeles’a geldi.

2020 Toyota Corolla Hibrit Sedan Los Angeles’ta
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Corolla sedan geleneksel motor seçenekleriyle sunulmaya devam edilecek ancak ilk kez seriye bir hibrit seçenek de eklenecek. Prius’tan alınan hibrit sistem 1.8 litre doğal emişli dört silindirli benzinli motor, iki elektrikli motor ve CVT şanzımandan oluşuyor.

 

Sistem toplam 122 beygir gücünde (90 kW) ve 4.7 litre/100 km yakıt tüketiyor. Otomobilde ayrıca arka koltukların altında konumlandırılmış yeni Hyper-Prime nikel pil bulunuyor. Pilin bagaj yerine zeminin altında konumlandırılması, TNGA platformu kullanan otomobilde daha az yer kaplaması açısından avantaj sağlamış.

 

Ön yüklemeli diferansiyel ise torku ön tekerleklerin her ikisine de ayrı ayrı yönlendiriyor ve şaşırtıcı derecede başarılı bir hızlanma yanıtı sağlıyor.

 

Corolla Hybrid, bekleneceği üzere Normal, Eco ve EV sürüş modları ile geliyor. Ayrıca “Sport” moduyla hızlanma için daha fazla güç sağlanıyor. Rejeneratif fren sistemi, tekerleklerle birlikte çalışarak daha fazla durma gücü sağlayacak şekilde tasarlanmış.

 

Corolla Hybrid düşük yuvarlanma dirençli lastikler ile geliyor. Araçta ayrıca en güncel güvenlik ve multimedya teknolojileri sunuluyor.

 

ABD piyasası için fiyatlar henüz duyurulmadı ancak yanmalı motorlu versiyondan biraz daha pahalı olması bekleniyor. Corolla Hybrid, Toyota’nın benzinli – elektrikli hibrit otomobiller serisinde Prius, Prius Prime, Prius C, Mirai yakıt hücreli otomobil, ayrıca Camry, Avalon, RAV4, Highlander modellerinin hibrit versiyonlarına katılıyor.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo