Audi e-tron GT Elektrikli Süper Sedan 2020’de Çıkacak

Ototeknikveri     29 Kasım 2018 08:25

Audi’nin yeni e-tron GT konsepti Los Angeles’da tanıtıldı. A7 Sportback ile benzer boyuttaki otomobil, çok daha agresif görünüyor.

Audi e-tron GT Elektrikli Süper Sedan 2020’de Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept 4.96 metre uzunluğunda, 1.96 metre genişliğinde, 1.38 metre yüksekliğinde ve 2.90 metre aks mesafesine sahip. Audi e-tron GT konsepti, platformundan (Taycan ile aynı platform) piline kadar Audi Sport ve Porsche arasında bir iş birliği ile geliştirildi. Otomobilin menzili henüz açıklanmasa da 400 km’nin üzerinde olması bekleniyor. 800 volt sistem sayesinde, yaklaşık 20 dakikada pil %80 şarj edilebilecek ve 320 km sürüş mesafesi sağlayacak.

 

590 PS (434 kW) gücündeki otomobil, iki motoruyla sadece 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek. Azami hız ise 240 km/s ile sınırlandırılmış.

 

Audi Los Angeles’da tanıttığı konsept ile 2020’de çıkacak üretim modeli arasında çok az görsel fark olacağını, konsepte sadık kalınacağını belirtti.

 

Ön kısmın tasarımı son derece agresif. Burada güçlü bir altıgen ön panjur, şimşeğe benzeyen grafikleriyle Matrix LED farlar ve sportif görünümlü tampon tasarımı dikkat çekiyor. Yanlara ilerlediğimizdeyse 22 inç alaşım tekerlekler ve 285/30 lastikleri görüyoruz. Burada ayrıca yan etekler ve gizli kapı kolları dikkat çekiyor. Üretim modelinde bunun yerine standart kapı kolları bulunabileceği düşünülüyor. Bunlarla birlikte pil paketinin soğutması için büyük hava girişlerine yer verilmiş.

 

Arka kısım A7 Sportback’e kıyasla coupe stiline daha uyumlu. Arka lamba şeridi bütün fasyayı saracak şekilde uzanıyor. Bunun şimdiye kadar karşılaştığımız en dinamik görünümlü dört kapılı Audi olduğunu söylemek yanlış olmaz.

 

Geleceğin Audi otomobili

Yeni e-tron GT’nin iç mekanı oldukça minimalist bir tasarıma sahip. Yüzeylerin çoğu dokunmatik ekran fonksiyonelliğine sahip. Gösterge paneli tamamen dijital, ayrıca tüm ekranlar sürücüye odaklanmış. Sürücü dilediğinde otomobili akıllı ses asistanıyla da kontrol edebiliyor.

 

Alcantara kaplı direksiyon, yeni materyaller, otomobilin davranışını değiştiren sürüş modu seçici, ayrıca dört koltuklu oturma düzeni otomobilin dğer özellikleri arasında. Gerektiğinde ortada beşinci kişi için de yer açılabiliyor.

 

Audi e-tron GT’nin 3. Seviye otonom sürüş teknolojisine sahip olması bekleniyor. Ayrıca araçta mobil cihazlar ve uygulamalar için üst düzey bağlanabilirlik imkanları olacak.

 

Audi e-tron GT genel özellikler:

– 590 PS (582 HP) güç çıkışı

– 248 mil (400 km) menzil

– sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi: 3.5 saniye

– 240 km/s azami hız

– 450 litre bagaj kapasitesi, kaputun altında ilave 100 litre depolama alanı

– 2.90 metre aks mesafesi

 

Audi e-tron GT 2020 yılının sonuna doğru piyasaya çıkacak. Teslimatlar 2021’de yapılacak.

 

Son Güncelleme : 29 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo