Nissan ve Infiniti Detroit’te yeni elektrikli konseptlerini tanıtacak

Ototeknikveri     01 Aralık 2018 07:17

Nissan, Los Angeles Auto Show’da 2019 Maxima ve Murano modellerini tanıttı ancak bununla kalmadı.

Nissan ve Infiniti Detroit’te yeni elektrikli konseptlerini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın basın konferansının sonunda, Nissan’ın tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı, Ocak ayında Detroit’te gerçekleştirilecek Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni bir elektrikli otomobil konsepti tanıtacaklarını açıkladı. Alfonso Albaisa model hakkında fazla bilgi vermedi ancak tasarım, boyutlandırma ve performans bakımından çığır açacağını söyledi.

 

Konseptle ilgili henüz çok az bilgi var. Nissan elektrikli IMX konseptini 2017 Tokyo Motor Show’da tanıtmıştı. Birkaç ay sonra firma IMX Kuro’yu 2018 Cenevre Motor Show’a getirdi. Her iki konsept de crossover otomobillerdi ve toplam güç çıkışı 429 bg (320 kW / 435 PS) olan ikişer elektrikli motora sahiptiler.

 

Yeni konseptin de bir crossover olup olmayacağı henüz net değil ancak yüksek olasılık veriliyor.

 

Konseptin nasıl şekil alacağından bağımsız olarak, Detroit’te tanıtılan tek elektrikli otomobil olmayacak. Albaisa aynı zamanda Infiniti’nin de Detroit’e bir elektrikli konsept getireceğini açıkladı.

 

Infiniti’nin son konsepti geçen yıl tanıtılan ve iyi tepkiler alan Q Inspiration’ın izinden gidecek. Konsept, akıcı tasarımıyla firmanın gelecekteki stili bakımından belirleyici olacak.

 

Pek çok detay gizemini korusa da, Albaisa her iki konseptin de daha ince ve daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip yeni birer pil paketi kullanacağını doğruladı.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo