Üretim modeli iNext BMW’nin yeni elektrikli platformunu kullanacak

Ototeknikveri     02 Aralık 2018 11:34

BMW Vision iNext modelini 2020’de üretime geçirecek. Yeni model, BMW’nin elektrikli ve hibrit araçlar için tasarladığı sıra dışı platformunu kullanan ilk otomobil olacak.

Üretim modeli iNext BMW’nin yeni elektrikli platformunu kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW bu sayede sadece gelecek modeller için esnek olmakla kalmayacak, aynı üretim hattında farklı sistemlere sahip araçlar da üretebilecek. Yeni platform 3-Serisi’nden itibaren tüm gelecek BMW modellerinde kullanılacak. Platform arkadan motorlu araçlara da uyacak.

 

BMW Grubu gelecekteki tüm modellerini iki platformla üretmek istiyor, bunlardan birisi daha ucuz ve önden çekişli modellerde kullanılırken, diğeri daha pahalı, arkadan çekişli veya 4x4 modellerde bulunacak.

Vision iNext’in üretim versiyonu arkaya monte edilen elektrikli motoruyla ikinci platformun üzerine inşa edilecek. Plug-in hibrit modeller arkadaki elektrikli motorun yanı sıra önde de yanmalı motor ile gelecek. Geleneksel içten yanmalı modellerde klasik önden motorlu ve arkadan çekişli sistem devam edecek.

 

Firma içinden kaynaklar pilli elektrikli modellerin menzilinin 724 km’ye ulaşacağını söylüyor. Plug-in hibrit modellerdeyse elektrikli sürüş mesafesi 100 km civarında olacak.

Yeni modüler platform otonom sürüş teknolojilerine de sahip olacak. En gelişmiş formunda otomobiller 5. seviye otonom teknolojiyle sürücüsüz kullanılabilecek. İlk adım ise 3. seviye otonom sistemler olacak. Bu sistemlerle gelecek üretim modeli iNext otoyollarda 130 km/s hıza kadar eller serbest ve gözler kapalı sürüşe imkan verecek.

BMW 2021 yılından itibaren 4. seviye ve 5. seviye otonom sistemleri test etmeye başlayacak.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo