2019’da satışa çıkacak Kia Soul tanıtıldı

Ototeknikveri     02 Aralık 2018 11:34

Üçüncü nesil Kia Soul’un sadece elektrikli versiyonu Avrupa’ya gelecek.

2019’da satışa çıkacak Kia Soul tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuzey Amerika’da iki benzinli motorlu Soul versiyonu da sunulurken, Avrupa piyasalarında sadece Soul EV satın alınabilecek. Soul EV, 64 kWh kapasiteli yeni lityum iyon polimer piller gelecek. Yeni pilin mevcut modelden çok daha uzun menzil sunacağı söylense de, testler devam ettiği için şimdilik net bir rakam açıklanmadı.

 

Firma Avrupa için elektrikli sürüş mesafesini 2019’un başında açıklayacağını belirtti. Uzun menzilin yanı sıra, standart olarak sunulacak CCS şarj sistemi ve DC hızlı şarj ile pil kısa sürede doldurulabilecek.

 

Yeni Kia Soul EV 204 PS (201 bg) gücünde ve 395 Nm tork üreten yeni bir elektrikli motorla geliyor. Hyundai Kona EV ile aynı güç çıkışına sahip bu donanımla, otomobil selefinden daha kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor. Kia yine hızlanma süresini de net bir rakamla açıklamadı.

 

Kia, Soul EV’nin yol tutuşu ve sürüş dinamiklerinin de büyük ölçüde geliştirildiğini belirtiyor. Bunda tamamen bağımsız arka süspansiyonun payı var. Otomobil Eco, Comfort, Sport ve Eco+ olmak üzere dört sürüş moduyla gelecek, bu modlar sürüş karakterini ve motor gücünü değiştirecek.

 

Sürüş moduna göre rejeneratif fren kullanımı, klima ve ısıtma ayarları da değişecek. Sürücü direksiyon üzerinden kontrol edebildiği rejeneratif fren sistemini istediği akıcılık, sürüş keyfi ve verimlilik oranına göre 0’dan 3’e kadar farklı seviyelerde kullanabilecek. Ayrıca “Brake and Hold” fonksiyonu ile otomobil direksiyondaki denetim kollarını kullanarak durdurulabilecek.

 

Avrupa’da elektrikli model Soul EV ve Soul EV Designer Collection donanım seviyeleriyle sunulacak. Designer Collection ile birlikte iki renkli boya, parlak siyah ayna kapakları, 10 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi, deri kaplama direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar ve Sofino suni deri döşemeler gibi özellikler gelecek.

 

Kia yeni Soul EV’yi Kore’deki Gwangju fabrikasında üretecek ve 2019’un ilk yarısından itibaren Avrupa’ya göndermeye başlayacak.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo