Hatay'dan ev yapımı elektrikli otomobil!

Ototeknikveri     02 Aralık 2018 11:35

Hatay'da yaşayan Suriyeli mühendis Muhammed Abdo, çocukluğundan beri hayalini kurduğu güneş enerjisi ve elektrikle çalışan otomobili, hurda malzemelerle yapmayı başardı.

Hatay'dan ev yapımı elektrikli otomobil!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrik ve elektronik mühendisi 30 yaşındaki Muhammed Abdo, otomobil yapma hayalini Türkiye'de gerçekleştirdi. 4 yıl önce hayalindeki otomobili yapmak için harekete geçen Abdo, sanayi sitesindeki iş yerlerinde atıl duran malzemeleri toplayıp çift kişilik güneş enerjisi ve elektrikle çalışabilen bir otomobil yaptı.

 

Abdo, yağmur sensörü, müzik çalar, geri dönüş sistemi, açılır kapanır ayna, navigasyon gibi çok sayıda özelliğin yer aldığı araca, 2 yaşındaki kızı "Sinar"ın adını verdi. Araç saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor. Abdo'nun kendi imkanlarıyla yaptığı paneller sayesinde güneş enerjisiyle çalışan otomobil, elektrikle de yol alabiliyor. Tek şarjda 70 kilometrelik menzile sahip aracın pili 4 saate tekrar şarj edilebiliyor. 

AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaş dolayısıyla 2011 yılında ailesiyle Türkiye'ye geldiklerini belirten mühendis, yaşadıkları Hatay'da 2 yıl boyunca iş bulamadığını, bu süreçte hayalindeki otomobili yapmaya karar verdiğini ve aracı tamamladıktan sonra trafiğe çıkarmaya başladığını söyledi. 

Otomobili evinde oluşturduğu atölyede yaptığını anlatan Abdo, "İki kişilik otomobilin bir ileri ve geri vitesi bulunuyor. İçinde müzik sitemi de var. Otomobil bana yaklaşık 4 bin dolara mal oldu. İmkan sağlanırsa ve seri üretim yapabilirsem otomobili daha uygun fiyata mal edebilir ve bundan daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayabilirim." dedi.

 

Sıra dışı mühendis, yeni bir otomobilin yapımına başladığını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo