2020 Kia Ceed Crossover İddialı Geliyor

Ototeknikveri     03 Aralık 2018 11:21

Kia’nın yeni Ceed GT ve Proceed’i Paris’te tanıtmasının ardından, Ceed ailesinin en yeni üyesi de karşımızda.

2020 Kia Ceed Crossover İddialı Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt modeli temel alan yeni crossover otomobilin ismi henüz net değil ancak Ceed ismini alması mümkün. Yeni modelin Kia’nın portföyünde Stonic ve Sportage modellerinin arasında yer alacağı biliniyor.

 

Gelen ilk casus fotoğraflar tasarımın ayrıntılarını ele vermese de, Ceed ailesinin kimliğini yansıtan farlar ve arka lambalar ile genel stil dikkat çekiyor. Otomobilin bir SUV’den daha çok yükseltilmiş bit hatchback’e benzediği söylenebilir. Bu da yoldaki sürüş dinamikleri bakımından olumlu bir şey.

 

Kia’nın Ford Focus Active, Subaru Crosstrek ve VW Golf Alltrack’e cevabı

Yeni model 2019’un sonlarına doğru Avrupa’da çıktığında Ford Focus Active, Subaru XV ve VW Golf Alltrack gibi modellerle rekabet edecek. Rakipleri gibi, Kia Ceed crossover da alıcıları “hepsi birarada” yaklaşımıyla çekmeye çalışacak. Model, kıvrak bir kompakt otomobil şasisi, geniş sayılabilecek bir kabin ve off-road yeteneklerini harmanlayacak.

 

Tasarım Ceed ailesinin esnekliğini yansıtacak. Standart tavan rayları, tekerlek kemerleri ve yan eteklerde plastik gövde kaplamaları, ön ve arka kaydırma plakaları, ayrıca agresif görünümlü tamponlar öne çıkan özellikler arasında. Alaşım jantlar bu özellikleri tamamlayacak.

 

Standart Ceed ile benzer ön kısım tasarımı “kaplan burnu” ön panjurla dikkat çekerken, arka kısım da Ceed hatchback ve station modelleriyle benzerlik gösteriyor ancak tamamen aynı değil.

 

Pencere çizgisi Kia Ceed hatchback’e kıyasla oldukça farklı görünüyor. Arka pencerelerin alt kısmı geriye doğru yükselirken, C sütunlarının arkasındaki ağır kaplamalar otomobilin üçüncü yan pencerelerini gizliyor.

 

Yeni model dört çekişli mi olacak?

Otomobilin iç mekanından henüz fotoğraf yok ancak burada yeni, sürücü odaklı orta konsol ve “yüzer” dokunmatik ekran bulunacağı biliniyor. Ayrıca iç mekanın azami seviyede pratik olması için özen gösterilmiş.

 

Motor seçeneklerine gelince, crossover modelin standart Ceed ile aynı turboşarjlı benzinli ve dizel motorlarla sunulması bekleniyor. Küçük Stonic’in aksine, opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi de sunulabilir. Yeni Ceed crossover Avrupa piyasalarında 2019’un sonu ya da 2020 yılının başında gelecek.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo