2020 BMW M3 465 bg Motor ve Manuel Şanzımanla Gelecek

Ototeknikveri     03 Aralık 2018 11:22

BMW yeni M3 ve M4 modellerini daha güçlü, daha hafif ve manuel şanzımanlı yapacak.

2020 BMW M3 465 bg Motor ve Manuel Şanzımanla Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil gücünü mevcut modelin çift turbo 3.0 litre sıralı altı silindirli motorundan alacak. Yeni modelde motor 465 beygir gücünde (470 PS) olacak. Artan güç çıkışının sulu enjeksiyon sistemi sayesinde olduğu düşünülüyor.

 

BMW ayrıca yeni modeli M3 CS’den (1585 kg) daha hafif yapmayı hedefliyor. Yeni G20 3-Serisi’nin platformunun getirdiği avantajların yanı sıra, çatı paneli dahil pek çok kısımda karbon fiber parçaların kullanımı artırılarak otomobil hafifletilecek.

 

BMW’nin modelde standart dört çekişli sürüş sistemi ya da elektrikli sistem kullanmamasının sebebi de yine ağırlığı ve maliyeti azaltmak. Öte yandan bunun herhangi bir hibrit ya da elektrikli sisteme sahip olmayan son M otomobil olması bekleniyor. Daha sonra modelin dört çekişli bir versiyonu da sunulabilir.

 

Çift turbo sıralı altı silindirli motor, altı vitesli manuel ya da sekiz vitesli otomatik şanzımanla kullanılabilecek. BMW yönetim kurulu üyesi ve geliştirmeden sorumlu yönetici Klaus Fröchlich, manuel şanzımanı doğruladı. Fröchlich manuel şanzımanların giderek azalacağını ve biteceğini ancak M3 ve M4 modellerinde bu süreci mümkün olduğunca uzatmak istediklerini, gelecek nesilde de manuele yer verileceğini belirtti.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo