Bentley’in İlk Elektrikli Modeli Spor Otomobil Olmayabilir

Ototeknikveri     03 Aralık 2018 11:22

Bentley yakın gelecekte elektrikli bir model çıkartmayı planlıyor. Firmanın CEO’su Adrian Hallmark, bunu ancak pil teknolojisi geliştiğinde gerçekleştireceklerini belirtti.

Bentley’in İlk Elektrikli Modeli Spor Otomobil Olmayabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hallmark süper lüks bir Bentley’de kullanmak için pil hücresindeki güç yoğunluğunun artması gerektiğini söyledi. Yönetici, şu açıklamalarda bulundu “Bizim segmentimizde ve bu otomobil boyutlarında şu anki pillerin güç yoğunluğu bizi kısıtlıyor. Pil teknolojisinin 2023 – 2025 yıllarında uygun performans seviyesine gelebileceğini düşünüyorum. Bu tarihten önce en azından seri üretim anlamında istenen seviyede piller bulamayacağız.”

 

Hallmark, elektrikli bir Bentley’in çok zengin bir alıcı kitlesini etkileyebileceğini, bu kitlenin elektrikli otomobilleri çekici bulduğunu düşünüyor.

 

2017 Cenevre Motor Show’da elektrikli EXP 12 Speed 6e’yi tanıtmasına karşın, Bentley’in ilk elektrikli modeli bir spor otomobil olmayabilir. Hallmark, “Geçmişte spor otomobillerle ilgili konuştuk ancak spor otomobillere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyor. Volkswagen Grubu içinde bunlardan yeterince var.” dedi.

 

Öte yandan, Hallmark Bentley’in ilk elektrikli otomobilinin hangi gövde stilinde olacağını söylemedi, sadece “Yeni model grand touring’i yeniden tanımlayacak. Her şeyden önce bu bir Bentley olacak, elektrikli bir Bentley olması özünü değiştirmeyecek.” demekle yetindi.

 

Bentley’in ilk elektrikli modelinde şu anda Porsche ve Audi tarafından geliştirilen PPE modüler mimarisini kullanması bekleniyor. Volkswagen Grubu’nun ilk PPE temelli modellerinin 2021’den itiabren çıkması bekleniyor.

 

Audi ayrıca PPE’nin SUV ve lüks sedan dahil üç gövde stilini desteklediğini açıkladı. Öte yandan VW Grubu henüz bu platformu Bentley ile paylaşmaya karar vermedi.

Son Güncelleme : 04 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo