Çin hükümeti otomobilleri her an takip ediyor

Ototeknikveri     03 Aralık 2018 11:23

Aralarında Tesla, BMW, Volkswagen, Ford, General Motors, Nissan ve Mitsubishi gibi devlerin de bulunduğu 200’den fazla elektrikli otomobil üreticisinin, otomobillerin konumunu, kilometresini ve pilin şarj durumunu Çin hükümetine anlık olarak raporladıkları anlaşıldı.

Çin hükümeti otomobilleri her an takip ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin hükümetinin elektrikli otomobil üreticilerinden, araçların konumlarını düzenli olarak rapor etmesini istediği ortaya çıktı.

 

Associated Press’in (AP) haberine göre, şirketler Çin’deki devlet destekli izleme merkezlerine araçların konum bilgilerini ve diğer verileri anlık olarak iletiyor. Bu verilerin paylaşıldığını otomobil sahipleri bilmiyor.

 

Çinli yetkililer verilerin, kamu güvenliğini iyileştirmek, endüstriyel gelişmeyi ve altyapı planlamasını kolaylaştırmak, ayrıca sübvansiyon programlarında sahtekarlığı önlemek için kullanıldığını savunuyor. Büyük çoğunluğunu binek otomobillerin oluşturduğu 222 binden fazla aracın verilerini izleyen merkez ise Çin’in Şanghay kentinde bulunuyor. Merkez, insanların yaşadığı, alışveriş yaptığı, çalıştığı hattâ ibadet ettiği yerlerden elde ettiği gerçek zamanlı verileri, harita üzerinden takip edebiliyor. Habere göre, elektrikli otomobillerin anlık olarak konumu, modeli, kat ettiği mesafe ve pilinin şarj durumu izleniyor ve kayıt ediliyor.

 

Volkswagen Grubu'nun Çin CEO'su Jochem Heizmann, Çin'deki gerçek zamanlı araç izleme sistemlerinin elde ettiği verilerin, hükümet tarafından gözetim amaçlı kullanılmayacağının garantisi olmadığını ancak sürücünün kimliği ile ilgili kişisel verilerin Volkswagen'in kendi sistemlerinde tutulduğunu belirtti.

Son Güncelleme : 04 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo