Volvo S60 ve V60 Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı

Ototeknikveri     05 Aralık 2018 06:05

Yeni Volvo S60 sedan ve V60 station 2018 Euro NCAP güvenlk testlerinden beş yıldız aldı.

Volvo S60 ve V60 Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu sonuç Volvo’nun en güvenli otomobilleri üretmekteki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Kompakt V40 hatchback modelinden büyük XC90 SUV’ya, şu anda satışta olan ve test edilen tüm Volvo modelleri beş yıldızlı güvenlik teknolojileri sunuyor.

 

2018 Euro NCAP test prosedürü, bisikletli tespiti, otomatik fren ve şerit koruma sistemleri gibi, güvenlik teknolojilerindeki daha yüksek standartlar ile oldukça zorlu hale geldi. V60 ve S60, yeni prosedür ile test edilen otomobiller arasında en güvenli olanlardan ikisi.

 

S60 ve V60 Volvo’nun SPA platformunu ve güvenlik teknolojilerini ağabeyleri XC60 ve en üst seviye 90 serisi otomobillerle paylaşıyor.

 

Volvo’nun aktif güvenlik paketi City Safety, otomatik fren teknolojisiyle birlikte tüm Volvo otomobillerde standart geliyor. Dünyada ilk kez S60 ve V60’da City Safety yaklaşmakta olan çarpışmaları da otomatik frenle önleyebiliyor. City Safety piyasada yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları tespit edebilen tek güvenlik sistemi.

 

V60 geçtiğimiz aylarda Stockholm’de bir aile evinin önünde yapılan sıra dışı bir tanıtımla piyasaya çıkmıştı. Bu tanıtım otomobilin aile yaşantısına ve ihtiyaçlarına uygunluğuna dikkat çekiyordu.

 

Yaz aylarında Volvo yeni nesil S60 spor sedanı da piyasaya sürdü. Dinamik S60 Volvo’nun dizel seçeneği olmadan satılan ilk modeli. Bu da firmanın elektrifikasyona olan bağlılığını gösteriyor. Ayrıca S60 Volvo’nun ABD’de ürettiği ilk otomobil. Model Güney Karolina eyaletinin Charleston kentindeki Volvo fabrikasında üretiliyor.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo